PO SMRTI

Ruske oblasti mami Navalnega postavile ultimat: Imaš tri ure

Mama se ne meni za ultimat.
Fotografija: FOTO:
Odpri galerijo
FOTO:

Tiskovna predstavnica pokojnega Alekseja Navalnega je sporočila, da so ruske oblasti njegovi materi povedale, da bo njen sin pokopan na območju kazenske kolonije, kjer je umrl, razen če se bo v treh urah strinjala, da ga pokopljejo brez organiziranja javnega pogreba.

Navalni, najbolj znan in eden najhujših političnih nasprotnikov predsednika Vladimirja Putina, je pred tednom dni nenadoma umrl v arktični kazenski koloniji, kjer je prestajal več kot 30-letno kazen. Nejasnosti v zvezi s smrtjo Alekseja Navalnega je še veliko. Njegova vdova Julija je Vladimirja Putina odkrito obtožila umora. Za opozicijskega voditelja naj bi bil usoden živčni strup novičok, trdi, toda ruski oporečnik je ponudil drugačno razlago.

Njegova mati Ljudmila (69) že več dni prosi pristojne, naj izroči truplo njenega sina, da bi ga lahko pokopala tako, da bi se mu lahko poklonili njegovi prijatelji, družinski člani in simpatizerji.

Tiskovna predstavnica pokojnega Alekseja Navalnega Kira Jarmish je na omrežju X zapisala: »Pred eno uro je preiskovalec poklical Aleksejevo mamo in ji postavil ultimat – ali bo v treh urah privolila v skrivni pogreb ali pa bo Aleksej pokopan na območju kazenske kolonije.«

Navalnijeva mama  zavrača takšen ultimat in še naprej zahteva, da ji izročijo telo njenega sina. Ruske oblasti zaenkrat še niso komentirale razvoja dogodkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije