MORALNO DEZERTERSTVO

Ste slišali, kaj je Peterle rekel o Hribarju?

Predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve se je odzval na napoved voditelja na Radiu Slovenija, da ga bo tožil zaradi očitkov o dezerterstvu.
Fotografija: Sašo Hribar. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Sašo Hribar. FOTO: Jože Suhadolnik

Predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Lojze Peterle se je odzval tudi na napoved voditelja na Radiu Slovenija Saša Hribarja, da ga bo tožil zaradi očitkov o dezerterstvu.

Najprej mislil, da gre za provokacijo

Kot je dejal Peterle, je Hribarjeve besede v aprilski radijski oddaji, da osamosvojitvene vojne ni bilo, sprva vzel kot provokacijo, a so se začeli oglašati ljudje na terenu. Kot je pojasnil danes, mu je več ljudi pritrdilo, da je bil Hribar v enoti nedaleč od Medvedjeka in da jih je bilo precej strah, Ivan Šeme iz iste enote pa je na novinarski konferenci potrdil, da so šli Hribarja iskat domov, da se je vrnil v enoto.

Lojze Peterle. FOTO: Blaž Samec
Lojze Peterle. FOTO: Blaž Samec

Kot je dejal Peterle, ne želi kvalificirati Hribarjevega tedanjega obnašanja in dopušča možnost, da se to njegovo odsotnost razume tudi drugače, mu pa zameri, da je »moralno dezertiral 32 let pozneje. Odnos, ki ga je zavzel do vojne za Slovenijo, za katero so padla življenja, je zame moralno dezerterstvo,« je pojasnil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije