BMW V HOČE?

Bodo v Hočah izdelovali BMW?

Magna Styer govoric za zdaj ne komentira.
Fotografija: Magna Nukleus FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Magna Nukleus FOTO: Tadej Regent, Delo

V Magno Hoče iz Nemčije selijo celotno prototipno linijo za BMW, pravi naš vir. Ob tem dodaja, da naj bi v halo 2 selili procesne kabine, proizvodne stroje, robote, laserje in peči, s katerimi bodo izdelovali vrata, pokrove motorjev in še kaj za luksuzna vozila znamke BMW. 

»Prosim, da razumete, da govoric in špekulacij, ki krožijo v javnosti, ne komentiramo. Ko in če bomo imeli novice, jih bomo ustrezno naslovili,« je na naša vprašanja odgovoril tiskovni predstavnik Magne Styer Rej Husetovic. Prav tako so skopi s komentarji na sedežu podjetja BMW Group. Sandra Schillmöller je v odgovoru na naša vprašanja zapisala, da špekulacij ne komentirajo.

Informacije preverjamo tudi na občini Hoče - Slivnica. Njihov odgovor bomo objavili, ko ga prejmemo. 

Novica o selitvi prototipov v Hoče je odjeknila dober mesec po tem, ko je v začetku marca presenetila vest, da kanadsko-avstrijska Magna Styer v Hočah zaradi upada naročil ustavlja proizvodnjo. Lakirnico avtomobilskih karoserij so iz Hoč preselili v avstrijski Gradec, kjer stoji Magnin proizvodni obrat. Delavce v hoški lakirnici pa so sredi marca poslali na čakanje.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije