ADIJO, STRANKA

Dobovšek: SMC se odmika od vrednot boja proti korupciji

Objavljeno 29. september 2014 18.09 | Posodobljeno 29. september 2014 18.14 | Piše: A. L.

Karl Erjavec, vodja koalicijskega Desusa, se boji, da če se bodo takšni izstop nadaljevali, to utegne koalicijo oslabiti.

Dr. Bojan Dobovšek: »Najbolj cenjene med tatovi so slike impresionistov.«

LJUBLJANA – »Jaz nisem mogel več skozi stranko uveljavljati svojih načel glede vpliva neformalnih mrež in finančne kriminalitete,« je o svojem izstopu iz stranke SMC dejal Bojan Dobovšek. Sicer pa še vedno ostaja poslanec. Če bi odstopil prej kot v šestih mesecih, bi morale biti v njegovi volilni enoti nadomestne volitve, poroča Val 202.

Poslanec ostaja, ker meni, da je mogoče uravnotežiti delovanje parlamenta in vlade, in sicer tako, kot zgodovinsko še ni bilo – da je parlament neodvisen pri kreiranju zakonov, s čimer se vzpostavi sistem zavor in ravnovesij.

Cerar očitke zavrnil

Dobovšek meni, da se SMC odmika od vrednot boja proti korupciji in klientelizmu, poroča Val 202. Cerar je te očitke zavrnil, obžaluje pa tudi izstop Dobovška.

Eden večjih razlogov za izstop Dobovška naj bi bil Jure Leben in njegov lažnivi magisterijimagein to, da naj bi ga vodstvo kljub temu podprlo. Cerar te povezave ne vidi:image »Če pa so, bomo videli, kako jih vidijo nekateri drugi.«

Karl Erjavec, vodja koalicijskega Desusa, se boji, da če se bodo takšni izstop nadaljevali, to utegne koalicijo oslabiti.image

Deli s prijatelji