PRETRESI V STRANKI

Cerar ne vidi neposredne povezave med lažjo Lebna in izstopom Dobovška

Objavljeno 29. september 2014 14.09 | Posodobljeno 29. september 2014 14.09 | Piše: STA, K. K.

Premier Cerar pričakuje, da bo Dobovšek kljub izstopu še naprej sodeloval v parlamentu.

Miro Cerar in Jure Leben (v ozadju).

LJUBLJANA – Stranka SMC normalno deluje naprej, brez pretresov ali krize, je v odzivu na odločitev poslanca SMC Bojana Dobovška za izstop iz stranke dejal predsednik SMC Miro Cerar. Povedal je, da njegov izstop obžalujejo in da bosta o tem še spregovorila. Po Cerarjevih besedah gre za Dobovškovo osebno odločitev, ki jo bo pojasnil sam. »Naša stranka je še vedno stabilna in normalno,« je med obiskom kandidata SMC za ljubljanskega župana Aleša Avbrehta dejal Cerar.

Premier se ne želi izrekati

Na navedbe, da naj bi bili neuradno povod za Dobovškov izstop indici, da naj bi izvršni odbor SMC danes državnemu sekretarju Juretu Lebnu opravičil lažni magisterij, je Cerar odgovoril, da bo izvršni odbor o teh zadevah verjetno odločal šele v torek, ker bo Cerar danes do poznega večera zunaj Ljubljane. Pri tem je še enkrat poudaril, da bo Dobovšek razloge za izstop pojasnil sam.

»Stranka deluje normalno naprej, bo pa seveda te zadeve tudi prediskutirala in jaz ne vidim neposredne povezave s primerom Lebna in Dobovška,« je povedal Cerar. Na vprašanje, ali Leben uživa njegovo zaupanje, je Cerar odgovoril, da bo izvršni odbor SMC o tem razpravljal predvidoma v torek, in da na to nima ničesar dodati. Glede Dobovška je povedal še, da verjame, da bodo še naprej sodelovali v parlamentu.

Pa vrednote?

Cerar je pri tem zatrdil, da se SMC v ničemer ne odmika od vrednot, ki jih zagovarja. »Dejstvo pa je, da se v vsaki stranki in v vsaki družbeni skupini pojavljajo težave. In te rešujemo ravno v skladu s svojimi vrednotami,« je pojasnil.

Deli s prijatelji