BREMENA

Erjavec o izstopih iz SMC: Vplivajo lahko na koalicijo

Objavljeno 29. september 2014 15.25 | Posodobljeno 29. september 2014 15.25 | Piše: STA, K. K.

Vodstvo Desusa je danes razpravljalo o položaju državnega sekretarja na ministrstvu za okolje iz vrst SMC Jureta Lebna.

Koga je več v hlačah?

LJUBLJANA – Vodstvo Desusa je danes razpravljalo o položaju državnega sekretarja na ministrstvu za okolje iz vrst SMC Jureta Lebna. Po besedah Karla Erjavca so zaskrbljeni glede informacij, da naj SMC glede Lebna ne bi ukrepal. Dotaknil se je tudi izstopa Bojana Dobovška iz SMC. Morebitno nadaljevanje takih izstopov lahko vpliva na delo koalicije, je posvaril. Prvak Desusa Erjavec je ponovil oceno, da bo Leben »s tako prtljago in takim pritiskom medijev zelo težko opravljal svoje delo«.

Erjavec: Potrebujemo ljudi, ki nimajo bremen

V Desusu jih moti vse, kar se dogaja glede Lebnovega magisterija, je pojasnil Erjavec in dodal, da na ministrstvu za okolje, ki ga vodi ministrica iz vrst Desusa Irena Majcen, potrebujejo precej miru za kakovostno vodenje zahtevnega področja. »Potrebujemo ljudi, ki nimajo bremen,« je jasen. A ukrepanja ministrice Majcnove oz. stranke Desus še ne napoveduje. Ta trenutek je po Erjavčevih besedah preuranjeno kar koli komentirati in bodo počakali na odločitev stranke SMC. Je pa Erjavec poudaril, da bi bilo sodelovanje ministrice in državnega sekretarja Lebna zelo naporno.

O kadrovanju sta Erjavec in premier Miro Cerar govorila že minuli teden na srečanju predsednikov koalicijskih strank. Erjavec je tedaj že ocenil, da Leben ni primeren za položaj, ki ga opravlja. Cerar pa mu je, kot pravi, dejal, da se težave zaveda.

Kako napeto je med Cerarjem in Erjavcem

Erjavca je presenetil tudi izstop poslanca in enega najvidnejših članov SMC Bojana Dobovška iz stranke. Spomnil je, da so nezadovoljstvo Dobovška že lahko opazili, čeprav razlogov za to ne pozna. Tako tudi težko komentira navedbe nekaterih medijev, da je Dobovšek nezadovoljen s politiko SMC, čeprav Erjavec ocenjuje, da to ni dobra popotnica. Dobovšek je bil eden vidnejših obrazov ob ustanavljanju SMC, tako kot denimo tudi Peter Jamnikar, ki ga v ospredju stranke ni več opaziti niti ni prevzel vidnejše funkcije.

Koalicijski partner Erjavec sicer pravi, da so to notranje zadeve SMC, če pa se bodo takšni izstopi iz SMC, zlasti poslancev, nadaljevali, bi to lahko vplivalo na delo koalicije. Koalicija mora biti po njegovih besedah trdna glede na težak položaj in na ukrepe, ki jih mora vlada sprejeti. Tudi o namigih, da naj bi prišlo do spora med Cerarjem in finančnim ministrom Dušanom Mramorjem, Erjavec menda nič ne ve, iz urada za komuniciranje pa so te navedbe tudi že zanikali.

Deli s prijatelji