PO NOGOMETNI TEKMI

Zaradi nešportnega vedenja so jih oglobili za 600 evrov

Po nogometni tekmi med Rogaško in Olimpijo je disciplinski sodnik NZS domače moštvo kaznoval.
Fotografija: Nogomet Rogaška Slatina – Olimpija, stadion Rogaška Slatina 28. 9.2023 FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Nogomet Rogaška Slatina – Olimpija, stadion Rogaška Slatina 28. 9.2023 FOTO: Blaž Samec

Nogometni klub Rogaška bo moral zaradi nešportnega vedenja in velikega števila kartonov plačati kazen 600 evrov, je po 11. krogu Prve lige Telemach odločil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič. Rogaška bo na naslednjih tekmah brez vratarja Roka Vodiška, ki bo zaradi rdečega kartona prisilno počival dve tekmi.

Po nedeljski tekmi med Rogaško in Olimpijo, ki jo je slednja dobila z 2: 0, je disciplinski sodnik NZS domače moštvo kaznoval s 600 evri zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe ter osmih rumenih kartonov in enega rdečega. Izdal je tudi opomin uradni osebi.

Vratar Rok Vodišek je kljub olajševalnim okoliščinam prejel kazen dveh tekem prepovedi zaradi izključitve na tekmi ter kasnejšega žaljenja sodnika.

Najvišjo kazen je po 11. krogu prejel Koper, in sicer 700 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev ter sprožitve močne detonacije, poškodb stolov ter večkratnega žaljivega skandiranja.

Zaradi neprimernega in nešportnega vedenja navijačev bosta v klubsko blagajno segla tudi Maribor in Radomlje, ki sta prejela 400 oziroma 300 evrov kazni.

Maribor bo moral dodatnih 360 evrov plačati tudi zaradi petih rumenih kartonov in enega rdečega na tekmi proti Aluminiju. Vezist vijoličastih Marko Božić na eni tekmi ne bo imel pravice nastopa.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije