ZAIGRAL JE V PRVI PETERKI EKIPE ZAHODA

Koliko denarja je Dončiću prinesla tekma zvezd? Znesek vas bo presenetil

Luka Dončić je na tekmi vseh zvezd igral za ekipo zahoda in bil z njo poražen. Vsak igralec zmagovalne ekipe bo prejel 100.000 dolarjev.
Fotografija: Na tekmah All-Star dosega precej manj točk kot na tekmah, kjer gre precej bolj zares. FOTO: Stacy Revere Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
Na tekmah All-Star dosega precej manj točk kot na tekmah, kjer gre precej bolj zares. FOTO: Stacy Revere Getty Images Via Afp

Košarkarski navdušenci so pretekli vikend precej časa preživeli pred svojimi zasloni, saj je v NBA potekal All-Star vikend. Na osrednji tekmi smo lahko videli najboljše košarkarje sveta, med njimi tudi Luko Dončića. Slovenski zvezdnik si je z udeležbo na tekmi priigral tudi nekaj denarja, a ne toliko, kot bi mislili.

Po poročanju španskega portala Marca je vsak igralec zmagovalne ekipe prejel 100.000 dolarjev, precej manj pa je dobil posamezen igralec poražene ekipe. Le 25.000 dolarjev. Seveda za navadne smrtnike 25.000 dolarjev ni majhen zaslužek, a za NBA zvezdnike, pri katerih se ti vrtijo v milijonih, znesek ni ravno visok. Dončić je na tekmi zaigral za ekipo zahoda, ki pa je bila poražena. Torej si je z nastopom prislužil precej nižji znesek, kot so si ga zmagovalci.

Ekipa vzhoda je zmagala z rezultatom kar 211:186. Zaradi visokega rezultata in majhnega števila prekrškov se je marsikdo po koncu tekme obregnil ob slabo obrambo igralcev. So pa ravno zaradi te igralci priigrali več denarja za dobrodelne namene. Po poročanju Marce je bilo namreč za vsako asistenco doniranih po 1.900 dolarjev.

Omenjeni portal še dodaja, da je zmagovalec tekmovanja v zabijanju (to je že drugo leto zapored postal Mac McClung) prejel 100.000 dolarjev, zmagovalec tekmovanja v metanju trojk (to je Damian Lillard) pa polovico manj.

Na revijalnih tekmah dosegal precej manj točk

Dončić je na letošnji osrednji tekmi dosegel 7 točk, 7, skokov in 7 asistenc. To je neprimerno manj, kot dosega na tekmah, ko gre zares. ClutchPoints je na družbenem omrežju X podal zanimivo statistiko našega asa. Doslej je nastopil na petih tekmah All-Star, skupaj pa je na njih dosegel 35 točk. Torej je dosegel v povprečju 7 točk na tekmo. V letošnji sezoni pa sicer v povprečju dosega na tekmo kar 34,1 točke. Več kot jasno je, da tekom vikenda All-Star ne daje vsega od sebe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije