BREZ LAHKOMISELNOSTI PO ZMAGO

Po 3000 kilometrih je čas za tri točke: Olimpija lahko marsikoga preseneti

Pred nogometaši Olimpije danes ob 18.45 gostovanje na Ferskih otokih. Klaksvik ima v skupini A točko prednosti pred ljubljanskimi zmaji.
Fotografija: Olimpija še čaka na prvi zadetek v konferenčni ligi, Klaksvik je doslej prejel le dva. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Olimpija še čaka na prvi zadetek v konferenčni ligi, Klaksvik je doslej prejel le dva. FOTO: Črt Piksi

Premierna jesen v nogometni Evropi se za Olimpijo ni začela najbolje. Poraz v Lillu je bil pričakovan, proti Slovanu so si v Stožicah obetali vsaj točko, a zmaji še niso v izgubljenem položaju. Možnosti za napredovanje v drugi del konferenčne lige so v veliki meri odvisne od zahtevnega gostovanja na Ferskih otokih, kjer Klaksvik le redko izgublja. Motivirani trener Zoran Zeljković napoveduje: »Olimpija lahko marsikoga preseneti.«

Uspeh proti Ludogorcu, ki je zelenim prinesel jesen v evropskih tekmovanjih, je bil nedvomno (dosedanji) vrhunec sezone, domači poraz proti Slovanu (0:1) brez izstreljenega naboja, ki bi lahko bil tudi hujši, pa ena najslabših predstav Olimpije. Davek je na koncu plačal trener Joao Henriques, s prihodom njegovega naslednika Zeljkovića je v Stožicah zavel mnogo bolj optimističen veter.

Zeljković je prvo nalogo v Domžalah opravil z odliko, čudežev ni bilo pričakovati, se pa mednje, glede na letošnje predstave, skorajda že uvršča nedotaknjena mreža Olimpije. Ljubljančan je ekipo prevzel v najbolj zgoščenem tekmovalnem obdobju, v ritmu sreda-nedelja časa za treninge skorajda ni, zato so odtisi Zeljkovićevih zamisli za zdaj vidni le v kadrovanju in rahlih taktičnih spremembah na igrišču.

Ko je Zeljković zamenjal Bonifiko za Stožice, je kot enega glavnih razlogov navedel igranje Olimpije v Evropi. Zdaj je pred njim zahtevna naloga: iztržiti vse tri točke, nujno pa vsaj eno na Ferskih otokih pri državnem prvaku Klaksviku, ki je poleti spisal evropsko pravljico.

Brez lahkomiselnosti po zmago

Doslej je Klaksvik v konferenčni ligi pustil boljši vtis kot Olimpija. Proti Slovanu je v gosteh vodil, a na koncu izgubil z 1:2, o neugodnih razmerah za igranje na stadionu Tórsvøllur se je nato prepričal Lille, ki je domov odšel le s točko. »Olimpija lahko marsikoga premaga, na žalost pa smo že videli, da se ob lahkomiselnosti hitro pripeti tudi obraten scenarij. Dvoboj bo potekal na umetni podlagi, kar pomeni, da se bo treba hitro prilagoditi. Verjamem, da smo sposobni doseči pozitiven rezultat, zato gremo na zmago,« se Zeljković ne predaja vnaprej. Da bi njegovo moštvo, ki je 3000 kilometrov dolgo pot iz Zagreba v glavno mesto Torshavn premagalo včeraj dopoldne, na tekmo prišlo optimalno pripravljeno, je Zeljković torkov trening prestavil na umetno travo na stadionu Ilirija.

Olimpija je na Ferske otoke prišla motivirana, terapija s šokom z menjavo trenerja se vsaj za zdaj zdi uspešna. Na drugi strani ima Klaksvik v državnem prvenstvu za seboj remija s Torshavnom in tudi zadnjim Argirjem, a vseeno vodi z 10 točkami naskoka. Skorajda že odločeno DP tudi pomeni, da lahko Ferci v nasprotju z Olimpijo vse moči usmerijo na evropske zelenice.

Po današnjem dvoboju bo znano, če bo Olimpija še kandidat za drugi del konferenčne lige. Na drugi tekmi v skupini A se bosta pomerila vodilni Slovan (6) in drugi Lille (4), ob morebitnem polnem točkovnem iztržku bi se v boj za napredovanje vmešali tudi zeleno-beli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije