ROKOMET

Na igrišču pustili srce: v Zlatorogu padel rokometni velikan

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi drugega kroga evropske lige prvakov premagali nemški Kiel z 38 : 36.
Fotografija: Absolutna junaka dvoboja sta bila vratar Gal Gaberšek in Aleks Vlah (na fotografiji). FOTO: Picasa
Odpri galerijo
Absolutna junaka dvoboja sta bila vratar Gal Gaberšek in Aleks Vlah (na fotografiji). FOTO: Picasa

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi drugega kroga evropske lige prvakov v dvorani Zlatorog premagali nemški Kiel z 38 : 36 (17 : 14) in dosegli prvo zmago v skupini B.

Junaka dvoboja Gaberšek in Vlah

Celjska zasedba je pred začetkom sezone napovedala, da bo na vsaki tekmi lige prvakov na igrišču pustila srce. Svojo obljubo je držala, v Zlatorogu je po srčni predstavi padel absolutni favorit iz Kiela, in mu ob 12. medsebojnem dvoboju prizadejala tretji poraz.

Absolutna junaka dvoboja sta bila vratar Gal Gaberšek in Aleks Vlah – prvi je v prvem polčasu zbral 13 obramb, drugi pa dosegel osem od svojih desetih golov –, ki sta dobesedno parala živce štirikratnemu zmagovalcu lige prvakov. Celjani v drugem polčasu niso popustili, po njihovi srčni in bojeviti predstavi so favorizirani tekmeci iz Kiela tudi podpisali kapitulacijo.

Slovenske prvake že v nedeljo, 23. septembra, v velenjski Rdeči dvorani čaka večni derbi z Gorenjem v okviru tretjega kroga lige NLB, v četrtek, 29. septembra, pa še gostovanje pri španski Barceloni. Katalonski velikan, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Blaž Janc in Domen Makuc, je v zadnjih dveh sezonah slavil v ligi prvakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije