HOKEJSKA

FOTO: Olimpijski podprvaki premočni za Slovenijo

Objavljeno 16. februar 2014 14.26 | Posodobljeno 16. februar 2014 16.48 | Piše: D. P.

Po porazu z ZDA bodo hokejski risi za četrtfinale igrali proti Avstrijcem.

SOČI – Slovenska hokejska reprezentanca se je v tretjem krogu olimpijskega turnirja pomerila z Združenimi državami Amerike. V prvem krogu so varovanci selektorja Matjaža Kopitarja priznali premoč Rusiji, včeraj pa presenetljivo, a povsem zasluženo premagali Slovake. V zadnji tekmi predtekmovanja pa so risi izgubili z ZDA z 1 : 5 (0 : 2, 0 : 2, 1 : 1). Edini gol za Slovenijo je dosegel Marcel Rodman

Hitro vodstvo Američanov

Slovenija in ZDA sta odigrali do zdaj štiri medsebojne tekme (trikrat na prvenstvih skupine A, enkrat pa na prijateljskem srečanju), vse pa so pripadle Američanom, ki so tudi tokrat takoj povedli. V drugi minuti je bil uspešen Kessel (to je bil njegov peti zadetek v mrežo Slovenije), v peti pa je bilo po strelu Kessla že 0 : 2.

Vzpostavili ravnotežje

Po silovitem uvodu dvakratni olimpijskih prvakov se je Slovenija otresla pritiska, dobro je meril Jan Muršak, podal mu je Anže Kopitar. Izid se kljub poskusom Pavlina in Urbasa ter Tičarja ni spremenil. »Tekmo smo začeli premalo zbrano. Nismo drsali niti igrali, kakor smo bili dogovorjeni,« je bil jasen Jan Urbas.

Štefan Seme, tokrat je gost v studiu TV Slovenija, pa je pogrešal kak strel več z razdalje.

V 23. minuti je silovito z modre črte pomeril Kranjc, a je uspelo ameriškemu vratarju strel obraniti. Slovenija je v 24. minuti povedla – 9 : 8 je bilo v strelih v okvir vrat.

Hat-trick Kessla

Dve minuti je trajalo obleganje vrat Luke Gračnarja. V 14. strelu na tekmi so Američani prek Kessla v 32. minuti povedli 0 : 3. Poprej bi lahko Slovenija znižala na 1 : 2, a je bila ameriška obramba na mestu ob dvojni podaji Rodmana in Muršaka. McDonagh je v 33. minuti povišal na 4 proti 0. 

Častni zadetek

V 44. minuti pa je odjeknila ameriška »petarda«. Na drugi vratnici se je znašel David Backes, ki ga je plošček sicer zadel v levo drsalko, a ga je nato ameriški center s palico preusmeril v slovensko mrežo. V 60. minuti pa je prav v zadnji akciji za častni gol poskrbel Marcel Rodman, ki je po akciji z bratom Davidom neubranljivo zadel pod prečko in premagal do tedaj na videz nepremagljivega Millerja

Sosedski derbi

Slovenci so osvojili tretje mesto v skupini in se bodo za nadaljevanje tekmovanja v kvalifikacijah za četrtfinale pomerili z Avstrijo.

Olimpijske igre, hokejski turnir, 3. krog, 16. februar:

Slovenija – ZDA 1 : 5 (0 : 2, 0  :  2 , 1  :  1 )
0 : 1 Kessel (1.), 0 : 2 Kessel (5.), 0 : 3 Kessel (32.), 0 : 4 McDonagh (33.), 0 : 5 Backes (44.), 1 : 5 Rodman (60.)

Deli s prijatelji