ZOI

Več kot dostojen poraz hokejskih risov proti Rusiji

Objavljeno 13. februar 2014 14.25 | Posodobljeno 13. februar 2014 16.49 | Piše: R. T.

Slovenska hokejska reprezentanca je premierno tekmo na olimpijskih igrah proti domači reprezentanci izgubila s 5 : 2.

SOČI – Zgodovinski dan za slovensko hokejsko reprezentanco. Risi so odigrali prvo tekmo na olimpijskem turnirju. Nasprotnik je bila reprezentanca gostiteljev 22. ZOI. Rusija je bila po pričakovanjih boljša s 5 : 2 (2 : 0, 1 : 2, 2 : 0).

Poudariti je treba, da so bili Slovenci boljši v drugi tretjini, ki so jo z zadetkoma Žige Jegliča dobili z 2 : 1.

Slabša sta bila uvod v tekmo (dva prejeta gola v štirih minutah) in pa realizacija v napadu, kjer je nekajkrat še dišalo po slovenskem zadetku. Risi pa odlično oceno prejmejo za pristop, disciplino, borbenost, srčnost in preudarnost v igri.

V predtekmovalni skupini A sta poleg Slovenije in Rusije še izbrani vrsti Slovaške in ZDA. Naslednji dvoboj za Slovenijo bo v soboto proti Slovaško ob 9. uri.

Prvi vratar Slovenije: Robert Kristan

Peterke Slovenije: Kranjc-Kovačević, D. Rodman-Kopitar-Muršak; Gregorc-Robar, Jeglič-Tičar-Sabolič; Pavlin-Podlipnik, Razingar-M.Rodman-Urbas; Tavželj-Pretnar, Pance-Mušič-Goličič.

Rusija : Slovenija 5 : 2 (2 : 0, 1 : 2, 2 : 0)

Strelci: 1 : 0 Ovečkin (2.), 2 : 0 Malkin (4.), 2 : 1 Jeglič (22.), 3 : 1 Kovalčuk (38.- PP), 3 : 2 Jeglič, 4 : 2 Ničuškin, 5 : 2 Belov (48.)

PRVA TRETJINA (2 : 0)

Slovenci niso zdržali uvodnega pritiska zbornaje komande. Potem so gostitelje nekoliko umirili, dvakrat so jim celo preprečili, da bi zadeli, ko so imeli igrala več na ledu. V končnici prve tretjine power play za Slovenijo. Razmerje v strelih 18 : 4.

DRUGA TRETJINA (1 : 2)

Ne da so se slovenski hokejisti zgolj otresli pritiska zvezdniške ruske zasedbe, začeli so celo narekovati ritem in zadevati. Žiga Jeglič je zmanjšal vodstvo rdečih na 2 : 1, potem pa so risi domače hokejiste pošteno stisnili v kot. Rusi prvega power playa niso izkoristili, drugega pač, ko je zadel Ilja Kovalčuk v 38. minuti. Toda le minuto kasneje je v nasprotnem napadu mojstrstvo znova pokazal Jeglič s svojim drugim golom na tekmi. Razmerje v strelih 9 : 4, skupno 27 : 8.

TRETJA TRETJINA (2 : 0)

Risi so se še naprej dobro držali, a niso izkoristili položajev v napadu, ki so dišali po zadetku. Na drugi strani so Rusi izkoristili dve priložnosti, zadela sta Valerij Ničuškin in Anton Belov. Razmerje v strelih 38 : 14.

 

 

 
Deli s prijatelji