NOGOMET

Zahović oslabil ali razkačil muraše?

Danes v polni Fazaneriji za finale pokalnega tekmovanja. Mariborčani so tik pred dvobojem Muri speljali Peričića.
Fotografija: Špiro Peričić je z objavo poletnega prestopa v Maribor močno pretresel tabor Mure. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Špiro Peričić je z objavo poletnega prestopa v Maribor močno pretresel tabor Mure. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – V že tako nogometno temperamentnem Prekmurju te dni vre. Pred vrati sta pomembna obračuna Mure z Mariborom: drevi ob 19.30 povratna polfinalna tekma za pokal Slovenije, v nedeljo pa še prvenstveni dvoboj z vijoličnimi, spet v Fazaneriji. V boju za pokalno lovoriko bodo muraši danes poskušali nadoknaditi zaostanek enega gola, ki ga je v Ljudskem vrtu zabil Dino Hotić.
Špiro Peričić je z objavo poletnega prestopa v Maribor močno pretresel tabor Mure. FOTO: Tadej Regent
Špiro Peričić je z objavo poletnega prestopa v Maribor močno pretresel tabor Mure. FOTO: Tadej Regent

Bolj od uvrstitve v finale pokala privržence Mure vznemirja poteza njihovega ljubljenca Špira Peričića, ki je v najpomembnejšem obdobju za klub v tej sezoni sporočil, da se po sezoni seli k Mariboru. »Ni imel pogodbe za naslednjo sezono, kar je bilo presenetljivo. Izkoristili smo priložnost, da ga pripeljemo v naš klub. Špiro je podpisal triletno pogodbo, verjamemo v fanta. Smo v boju za dve lovoriki, najbolj pa nas zanima tretja, ki je najpomembnejša,« je sporočil športni direktor Maribora Zlatko Zahović, ki je še enkrat v kočljivem trenutku prizadejal hud udarec tekmecu.
 

V nogometnem poslu ni milosti


Spretno je izsilil »izdajo« Peričića, ki ni mogel zavrniti ponudbe najmočnejšega in najbolje organiziranega kluba na slovenski sceni, čeprav se je s športnim direktorjem Mure Denisom Rajbarjem menda načelno dogovoril za podaljšanje pogodbe za eno leto. Zahovićev klic za 25-letnega hrvaškega štoperja, ki se v mlajših letih ni uveljavil v splitskem Hajduku, pri južnih sosedih pa je segel do ravni Slaven Belupa in Cibalie, pomeni izziv kariere, največjo priložnost za uresničitev nogometnih sanj in spodoben zaslužek.

»Dobil sem ponudbo, nisem še imel sklenjenega dogovora za naprej in smo se hitro dogovorili. Maribor bo velik izziv, pripravljen sem na novo vlogo. Zahvaljujem se za zaupanje Mariboru, prav tako pa tudi Muri, saj je za menoj uspešno leto v Murski Soboti z rednim igranjem in zelo dobrimi rezultati moštva. Spoznal sem ligo in te izkušnje mi bodo olajšale prilagajanje na novo okolje. Seveda se zavedam, da je Maribor posebna zgodba,« je dejal Peričić.
Trener Mure Ante Šimundža je čez noč izgubil enega od stebrov obrambe. FOTO: Tadej Regent
Trener Mure Ante Šimundža je čez noč izgubil enega od stebrov obrambe. FOTO: Tadej Regent

Trener Mure Ante Šimundža, ki je razrvan tudi zaradi sojenja ob zadnjem prvenstvenem porazu v Kranju, je potegnil edino logično potezo –​ Peričića je odstranil iz moštva. V nogometnem poslu pač ni milosti, Sobočani z Mariborčani ne morejo tekmovati v ponudbi za igralca, Peričić pa bo trpel v nemilosti do konca sezone in še naprej, vsaj ko gre za navijače Mure.


V Ljudskem vrtu ga vidijo kot zamenjavo za s poškodbami načeta Marka Šulerja in/ali Aleksandra Rajčevića, prav tako bi vijolični lahko poleti prejeli sanjsko ponudbo za Saša Ivkovića

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije