SANJSKO

Počitnice, če denar ni omejitev

Zasebni kuharji, popolna odmaknjenost, razkošje brez primere; kdor ima dovolj pod palcem, lahko odkriva vsak kotiček sveta, in to v slogu.
Fotografija: Tudi hollywoodski zvezdniki obožujejo romantiko Sejšelov.
Odpri galerijo
Tudi hollywoodski zvezdniki obožujejo romantiko Sejšelov.

Če denar ni omejitev, je svet resnično lahko vaš. Naj gre za enodnevni skok na Antarktiko ali rajsko bivanje na zasebnem otoškem raju. Vse seveda z oblico razkošja, glamurja in ekstravagance.
1. Ekvador: Otočje Galapagos je že samo po sebi doživetje, tisti z najglobljimi žepi pa ga lahko doživljajo iz udobne hišice Pikaia, ki so jo gradili z mislijo na aktivne in pustolovske popotnike, ki se zavedajo pomembnosti varovanja okolja. Za enotedensko bivanje v sobi boste odšteli najmanj 8400 evrov – s tem dobite tudi uporabo bazena in možnost večerje v restavraciji na robu vulkanskega kraterja.
2. Sejšeli: Bivanje v luksuzni vili North Island v zasebnem letovišču vas stane devet tisočakov na noč, tu se rajskim užitkom predajajo tudi hollywoodski veljaki.

3. Ruanda: Na obronkih ruandskega nacionalnega parka Volcano National Park je zraslo precej odmaknjeno petično letovišče Wilderness Safaris Bisate Lodge z zgolj šestimi vilami, v njih pa se boste tudi zaradi osrednjega kamina v vsaki in razglednih ploščadi počutili kot ruandski monarhi. Cene prenočitev se začno pri 900 evrih.
4. Antarktika: Če imate neomejena sredstva, a skoraj nič časa, potem ne iščite naprej. Iz južnoafriškega Cape Towna se z zasebnim reaktivnim letalom podajte proti Antarktiki, tamkajšnje ledene lepote lahko vsrkavate kakšnih osem ur, doživetje sklenete z izbrano večerjo s šampanjcem. Cena za nepozabnih 24 ur: 160.000 evrov.
5. Fidži: Če se vam kolca po odmaknjenem raju na visokem nivoju, jo mahnite na zaseben otoček Laucala, v vilo, ki jo lahko dosežete le po zasebni cesti. A tudi če na noč lahko odštejete 36 tisočakov, to ni zagotovilo, da se vam bodo odprla njena vrata, še prej vas mora potrditi lastnik otočka.
Enodnevni skok na Antarktiko za 160 tisočakov.
Enodnevni skok na Antarktiko za 160 tisočakov.

6. Britanski Deviški otoki: Otok Necker v lasti milijarderja Richarda Bransona, kjer mrgoli eksotične flore in favne ter ponuja izjemne potapljaške užitke, je na voljo za 65 tisočakov na noč. V vili je sicer prostora za skoraj dva šolska razreda, za 34 ljudi.
7. Južna Afrika: Zamislite si dan na safariju, ko v slovitem Kruegerjevem parku oprezate za afriškimi velikimi petimi, ga sklenete z večerjo, ki jo je pripravil zasebni kuhar, nato si morda privoščite še masažo v zasebnem spaju. Nato pa v klimatizirano hišo s šestimi spalnicami. Za 12 tisočakov za do osem oseb. Ali pa za skoraj 42.000 evrov zakupite kar ves hotel The Royal Malewane.

8. Švica: Večina, ki si lahko privošči smučarijo v švicarskem Zarmattu, konča v apartmaju, najpremožnejši pa se lahko skupaj s še 13 prijatelji zatečejo v gorsko kočo s petimi zvezdicami Zermatt Peak. Tam jih streže z Michelinovo zvezdico ovenčani kuharski mojster, na dan pa si lahko privoščijo po dve masaži. To jih za en teden stane med 47.000 in 156.000 evri, odvisno od sezone.
9. Oman: Za 18 tisočakov lahko tri dni in dve noči uživate kot arabski velikaš. Se po fjordih Musandam s postanki v ribiških vasicah in zasebnih zalivčkih podate v obnovljeni jadrnici, ki v spomin prikliče zlate dni arabskih morskih popotovanj.
10. Sibirska železnica: Po tirnicah sibirske železnice, prepojene z zgodovino, zgodbami in miti, se lahko podate v slogu. V petičnem vlaku Golden Eagle Trans-Siberian Express, ob katerem bi še marsikateri hotel v sramu sklonil glavo. Z ogrevanimi tlemi v kopalnici in petičnim barom, v katerem iz koncertnega klavirja pianist izvablja nežne melodije. Petnajstdnevno drdranje vlaka z izobiljem glamurja vas stane najmanj 25 tisočakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije