SVARILO

Iran Američanom poslal zelo nevarno sporočilo: »Če naredite ta korak ...«

Načelnik generalštaba iranskih oboroženih sil je Washington opozoril, da ameriške baze »ne bodo varne«, če bo sodeloval z Izraelom pri njihovih morebitnih naslednjih akcijah.
Fotografija: FOTO: Ronen Zvulun Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Ronen Zvulun Reuters

Sardar Bagheri, načelnik generalštaba iranskih oboroženih sil, je dejal, da je Iran prek švicarskega veleposlaništva ZDA poslal sporočilo, v katerem je Washington opozoril, da ameriške baze »ne bodo varne«, če bo sodeloval z Izraelom pri njihovih morebitnih naslednjih akcijah.

Bagheri je sicer dejal, da je z iranskega vidika vojaška operacija proti Izraelu končana. Vendar pa je poudaril, da iranske oborožene sile ostajajo v visoki pripravljenosti in so pripravljene ukrepati, če bo potrebno, navaja CNN.

»Če se cionistični režim odzove, bo naša naslednja operacija veliko večja. Izraelska dejanja v konzulatu so bila maščevana, morali smo se odzvati,« je dodal Bageri.

image_alt
Iran o operaciji Častna obljuba in z novim svarilom

Iranske oblasti so večkrat jasno povedale, da so bili napadi ta konec tedna maščevanje za izraelski napad 1. aprila, ki je uničil zgradbo iranskega konzulata v sirski prestolnici Damask. Izrael sicer ni prevzel odgovornosti za napad, je pa ubil več uglednih iranskih vojaških uradnikov, vključno z Mohammadom Rezo Zahedijem, višjim poveljnikom revolucionarne garde.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije