EKSPLOZIJA

Groza na komemoraciji: toliko mrtvih je že, trenutek strašne eksplozije posneli (FOTO in VIDEO)

Narašča število žrtev napada ob obletnici uboja iranskega generala.
Fotografija: Narašča število žrtev napada ob obletnici uboja iranskega generala. FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters
Odpri galerijo
Narašča število žrtev napada ob obletnici uboja iranskega generala. FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters

Število smrtnih žrtev v današnjem napadu na komemoracijo ob obletnici uboja generala iranske revolucionarne garde (IRGC) Kasema Solejmanija je preseglo 100, še 141 ljudi je ranjenih. Kot so poročali iranski mediji, sta v bližini Solejmanijevega groba v mošeji Saheb al Zaman v Kermanu odjeknili dve eksploziji.

Med žrtvami tudi reševalci

V času eksplozij se je slovesnosti udeleževalo več sto ljudi. Lokalne oblasti v Kermanu so napad, v katerem so umrli najmanj 103 ljudje, označile za terorističnega. Po navedbah iranske tiskovne agencije Tasnim sta na kraju dogodka eksplodirali dve torbi z bombami. 

Med žrtvami napada so tudi reševalci, ki so priskočili na prizorišče prve eksplozije, navedbe iranskega Rdečega križa povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Generala Solejmanija so 3. januarja 2020 v iraški prestolnici Bagdad z brezpilotnim letalnikom ubile ameriške sile. V atentatu, ki ga je ukazal takratni ameriški predsednik Donald Trump, je umrl tudi namestnik poveljnika proiranske milice v Iraku z imenom Sile za mobilizacijo ljudstva (PMF) Abu Mahdi al Muhandis.

FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters
FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters

FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters
FOTO: Video Obtained By Reuters Via Reuters

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije