PO ZASTRUPITVAH

Zdaj je jasno, ali je bila sporna pijača tudi na slovenskih policah

Na Hrvaškem so zaradi suma zastrupitev umaknili s polic serijo priljubljene pijače.
Fotografija: S polic so umaknili serijo Coca-Cola Original Taste 500 mililitrov v plastični embalaži, proizvedeno 11. oktobra letos in z rokom uporabe do 11. aprila 2024. FOTO: Regis Duvignau Reuters
Odpri galerijo
S polic so umaknili serijo Coca-Cola Original Taste 500 mililitrov v plastični embalaži, proizvedeno 11. oktobra letos in z rokom uporabe do 11. aprila 2024. FOTO: Regis Duvignau Reuters

Sporna pijača, ki so jo na Hrvaškem zaradi suma več primerov zastrupitve umaknili s trga, ni bila distribuirana v Slovenijo, so danes sporočili z uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Na Hrvaškem sicer še čakajo na rezultate analize odvzetih vzorcev coca-cole in vode z okusom römerquelle.

Coca-Cola na Hrvaškem je na podlagi odločbe hrvaškega državnega inšpektorata iz prodaje začasno umaknila serijo Coca-Cola Original Taste 500 mililitrov v plastični embalaži, proizvedeno 11. oktobra letos in z rokom uporabe do 11. aprila 2024.

Začasno so umaknili tudi dve seriji Römerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 mililitrov v stekleni embalaži, proizvedeni 27. maja 2023 (z rokom uporabe do februarja 2024) in 22. junija 2023 (z rokom uporabe do marca 2024).

Podjetje Coca-Cola HBC Adria Hrvaška je upravo za varno hrano obvestilo, da lota dveh izdelkov nista bila distribuirana na slovenski trg, so danes sporočili z uprave.

Na Hrvaškem še čakajo na rezultate analize odvzetih vzorcev, ko bodo znani, bodo informacijo delili prek sistema obveščanja EU RASFF, so pojasnili na upravi za varno hrano.

Na podlagi informacij o zastrupitvi na Hrvaškem je sicer uprava preverila stanje tudi v Sloveniji, kjer ni zabeležen noben podoben primer težav po zaužitju vode oziroma brezalkoholne pijače.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, tudi v EU RASFF, v katerem so razvidna obvestila vseh držav članic EU o nevarnih oz. potencialno nevarnih živilih, nobena država letos omenjenega živila ni prijavila zaradi sporne sestave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije