V ČASU EPIDEMIJE IN ZAPRTJA

Za ministra in partnerje naj bi odprli gostilno in poklicali kuharja

Odzval se je tudi Počivalšek.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel

Večina Slovencev je že sprejela, da pitje kave na terasi lokala ali nedeljsko kosilo v kateri izmed restavracij trenutno ne more biti del našega vsakdanjika. Omejitve in odloki za preprečevanje širenje covida 19 pa očitno ne veljajo za tiste, ki nas že mesece opozarjajo, kako pomembno je, da epidemijo jemljemo resno in se navodil pristojnih dosledno držimo. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je po poročanju portala 24ur v gostinskem obratu sestankoval in po nekaterih informacijah tudi obedoval s svojimi političnimi in gospodarskimi partnerji. Kot so izvedeli novinarji omenjenega portala, naj bi prav zanje v Prlekiji odprli gostilno in menda na delo poklicali kuharja.


11 avtomobilov pred gostilno, v njej pa pili vodo in upoštevali ukrepe


V petek popoldne naj bi se pred gostišče Taverna v Ivanjkovcih pripeljalo vsaj 11 avtomobilov. Osem jih je parkiralo na zgornjem parkirišču in trije na spodnjem. Med vozili naj bi bil tudi audi Počivalška, prisotna pa naj bi bila tudi poslanka Mojca Žnidarič. Ta je za 24ur potrdila, da so v lokalu pili vodo in radensko ter upoštevali vse ukrepe. Kot je dejala, gre za dogodek, ki so ga načrtovali lansko jesen, vendar je zaradi zaostrovanja epidemije padel v vodo. Priznala je, da pri organizaciji dogodka za mnenje niso vprašali NIJZ, najemnik lokala pa da se je strinjal s tem, da je sestanek pri njih, da predstavi svojo lokacijo in da se gosti vrnejo k njemu, ko bodo razmere to dopuščale. 

Na očitke se je na twitterju odzval tudi Počivalšek. »Odzval sem se vabilu predstavnikov OZS Ormož in Ljutomer na pogovor o njihovih težavah in naših ukrepih. Izbrali so prostor, ki je ustrezal preventivnim ukrepom NIJZ in ki kaže potencial za razvoj turizma. Šlo je za uradni poslovni sestanek, ti so dovoljeni. Pil sem samo vodo.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije