ODSTOP?

Virantove črne pike

Objavljeno 14. maj 2013 14.06 | Posodobljeno 14. maj 2013 14.06 | Piše: A. L.

Druge je pozival k odstopu, sam ostaja.

LJUBLJANA – V politični karieri se je ministra Gregorja Viranta nemalokrat vlačilo po zobeh. Včasih upravičeno, kdaj tudi neupravičeno. Izpostavljamo nekaj največjih njegovih afer, ki pa do danes niso bile razlog za morebiten odstop.

 Afera smrad

Domžalska občina je Virantu zaradi okoljskih vplivov komunalne deponije v Dobu izplačevala nadomestilo za smrad. Skupaj je na ta račun dobil okoli 22 tisoč evrov. Virant pravi: »Nikoli nisem zaprosil niti nisem kakor koli vplival ali mogel vplivati na odločitev občinskih organov«. Več o tem lahko preberete v članku Kako je Virant prišel do bajne odškodnineimage. Tudi o tem, da je Miha Brejc, oče Virantove žene Nane Brejc Virant, prav tako prejemnik odškodnine.

image
a:1:{s:11:"description";s:35:"Kozarček rujnega, da beseda steče";}

 Afera nadomestilo

Virant je prejemal tudi nadomestilo za plačo nekdanjega ministra za javno upravo, in to kljub temu da je ob tem bajno služil s svetovanjemimage. Z nadomestili je tako poleg prihodkov iz nerednega delovnega razmerja dobil še skoraj 62 tisočakov bruto. Na koncu je vrnil slabo tretjino tega bruto zneska. Tukaj preverite, kako je naračunalimage znesek, ki so se mu mnogi čudili.

image
a:1:{s:11:"description";s:51:"Virantu menda Janša ponuja več, a mu tudi očita.";}

 Afera Adria Airways vozovnica

Na seznamu potnikov Adrie Airways, ki so za majhen denar kupovali letalske vozovnice, se je znašel tudi Gregor Virant. Sam sicer vztraja, da gre za zarotoimage. O tem, da je s štiričlansko družino letel z vozovnicami za 150 evrov po osebi, medtem ko redna cena znaša 800 evrov, smo pisali tukajimage.

image

Deli s prijatelji