NOVE PREISKAVE

Uradno: KPK nad Cerarja, Erjavca in Bratuškovo

Objavljeno 29. oktober 2014 10.04 | Posodobljeno 29. oktober 2014 09.19 | Piše: A. K.

O podrobnostih preiskav pri KPK ne želijo govoriti.

Boris Štefanec vztraja in se za položaj bori proti vsem.

LJUBLJANA – Poročali smo, da je Vrhovno sodišče RS zavrglo pritožbo KPK na odločitev upravnega sodišča zaradi upravnega spora,image ki ga je sprožil zastopnik Alenke Bratušek Aleksander Čeferin zaradi domnevnega posega v temeljne človekove pravice in svoboščine njegove stranke, razlog pa naj bi bil tudi ta, da je predsednik KPK Boris Štefanec vložil pritožbo brez kopije potrdila o opravljenem pravosodnem izpitu.

So pa pri KPK uradno potrdili še tri nove preiskave, in sicer dve zaradi imenovanja kandidatk za evropsko komisarko (v zvezi z Alenko Bratušek in Violeto Bulc), pa tudi preiskavo na ministrstvu za zunanje zadeve.

Druga preiskava zoper Bratuškovo

To je druga preiskava zoper Bratuškovo, saj KPK potem, ko je 9. oktobra sprejel končne ugotovitve, po katerih se je Bratuškova pri kandidaturi znašla v nasprotju interesov,image preiskuje tudi sum korupcije in ravnanja v nasprotju s pričakovano integriteto, poroča pozareport.si.

Pod drobnogledom KPK se je znašel tudi predsednik vlade Miro Cerar oziroma Cerarjev postopek v zvezi z odločanjem o kandidatki za evropsko komisarko Violeto Bulc. Sporno naj bi bilo namreč njegovo glasovanje, saj sta Cerar in Bulčeva menda družinska prijatelja.  

Erjavec zaradi »strahu« prisiljen podpreti ukrepe?

V preiskavah se je znašel tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec oziroma ministrstvo, in sicer zaradi domnevno spornih zaposlitev. Postopek sicer še ni zaključen, a slišati je, da naj bi prav »strah« pred KPK Erjavca silil, da brez ugovorov podpira ukrepe Cerarjeve vlade. Vse tri nove preiskave so tudi uradno potrdili pri KPK, a o podrobnostih ne želijo govoriti.

Deli s prijatelji