Predstavitvena informacija

Skrivnostni nakupi v družini priljubljenega vplivneža

Če ste v dolgoletni zvezi, se vam gotovo kdaj zdi, da s partnerjem delite prav vse, od najljubših knjig do bančne kartice, zato ga je nemogoče presenetiti s kakšnim darilom ali pa sebi privoščiti kakšno skrito malenkost, kajne?
Fotografija: FOTO: Jure Marolt
Odpri galerijo
FOTO: Jure Marolt

Podobne težave je imel do nedavnega tudi priljubljen novinar in vplivnež Jure Marolt, a nam je zaupal, da je našel preprosto in hitro rešitev za svoje težave. Vas zanima, kaj je storil?
 

Je za nočne nakupe kriv mali Voranc?

Ko si z nekom že toliko let v zvezi, kot je Jure s svojo Tjašo, je le redka stvar samo še tvoja. »Žal v to kategorijo spada tudi bančna kartica. Potem pa Tjaša svoje »nočne podvige« poskuša prikriti ali za to obtožiti našega najmanjšega člana, češ da je bil ponoči dve uri pokonci in ni imela kaj drugega za početi,« je dejal v smehu. A šalo na stran, 1. januarja 2021 začne veljati nova evropska direktiva, ki predvideva okrepljene standarde varnosti pri potrjevanju spletnih nakupov. Jure jih je kot uporabnik banke NLB preizkusil med prvimi, saj ta med prvimi bankami v Sloveniji že omogoča potrjevanje spletnih nakupov po najsodobnejših standardih. Za nakup prek spleta lahko tako zdaj uporabite mobilno denarnico NLB Pay in nakup potrdite z močno prepoznavo – biometričnim potrjevanjem spletnih nakupov. 

FOTO: Jure Marolt
FOTO: Jure Marolt

Preprosto in varno nakupovanje na spletu

V praksi to pomeni, da Jure po vnosu številke kartice na spletno stran na svoj telefon prejme obvestilo, da naj spletni nakup še potrdi s prepoznavo prstnega odtisa ali obraza. Pri banki NLB so za varnost v mobilni denarnici NLB Pay poskrbeli na več načinov, saj je vstop v mobilno denarnico omogočen le z uporabo 4-mestnega številčnega gesla, ki ga določite sami ob aktivaciji mobilne denarnice, hkrati pa je ni možno aktivirati in uporabljati, če mobilnega telefona nimate zaščitenega z vsaj enim varnostnim elementom - PIN, vzorec, prstni odtis in/ali prepoznava obraza. Kot pravi, je kot uporabnik mobilne denarnice NLB Pay s tem zelo zadovoljen zaradi dveh razlogov: »Moji spletni nakupi so tako preprosti in varni, hkrati pa moja denarnica precej manj trpi. No, razen če bo Tjaša v prihodnje uporabila kakšne druge metode (smeh).«



Mobilna denarnica NLB Pay omogoča še številne druge priročne možnosti, saj se vsa plačila in dvigi, opravljeni z mobilno denarnico NLB Pay, pregledno shranjujejo v razdelku Podrobnosti kartice, sami pa lahko upravljate tudi varnostne nastavitve plačilnih kartic in omejite delovanje na bankomatih, na spletnih prodajnih mestih in v tujini ter preprosto uredite odklepanje in zaklepanje. Izvedete lahko tudi takojšnja plačila Flik, kar je odlična možnost takrat, ko želite družinskim članom ali prijateljem nakazati denar. 

FOTO: Jure Marolt
FOTO: Jure Marolt

Aplikacijo si lahko uporabniki banke NLB že popolnoma brezplačno naložite v trgovinah Google Play in App Store.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije