NASILJE V OSNOVNIH ŠOLAH

Pretepena osnovnošolka spregovorila: Ne morem jim oprostiti, da so me tako teple

Oglasil se je tudi sorodnik, ki ne more verjeti, da nihče od prisotnih nasilja ni prekinil.
Fotografija: Vsi so samo gledali, snemali, nekateri celo ščuvali k stopnjevanju nasilja. Za žrtev se ni potegnil nihče. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Vsi so samo gledali, snemali, nekateri celo ščuvali k stopnjevanju nasilja. Za žrtev se ni potegnil nihče. FOTO: Zaslonski posnetek

Javnost je te dni pretresel posnetek iz Celja, ki prikazuje, kako se je skupina, šlo je za dekleta, pri nakupovalnem središču spravila na drugo dekle. Verbalno so udrihale po njej, z njo pa so obračunale tudi s fizično silo. Kar je najhuje, dekle ni imelo niti enega zaveznika, temveč je iz ozadja slišati ščuvanje k stopnjevanju nasilja.

Za spletni portal 24ur.com je dekle povedalo, da jim ne more oprostiti, da so jo tako teple. Deležna je bila klofut, brcale so jo, jo lasale, udarjale po glavi in zmerjale: »Zelo me je prizadelo, da me sošolke niso branile.« Dve prijateljici nasilnici sta se ji tudi opravičili, saj ne želita imeti opravka s policisti, a jima ni odgovorila.

image_alt
Angelca Likovič: Otroci vplivnih staršev si vse dovolijo

Sedmošolka se danes v šoli ne počuti dobro in jo je strah tudi zunaj nje, saj so padle grožnje, da bodo obračunali z njo, če bodo koga doletele sankcije.

Sorodniki ogorčeni

Spregovorili so tudi sorodniki, ki ne morejo verjeti, da nihče od prisotnih ni prekinil tega napada, ampak so ga snemali in celo spodbujali: »Obnašanje mladine je šlo čez vse meje normalnega.« 

image_alt
Psiholog Perko: Samo čakam, kdaj se bo začelo streljati v šoli tako kot v ZDA

Na posnetku naj bi bilo slišati tudi poziv fanta, naj osnovnošolko vržejo čez ograjo. In sorodnike je strah, kaj bi se lahko zgodilo, če bi koga res zaneslo tako daleč.

Starši nasilnežev si zatiskajo oči

Najbolj žalostno pa je, da starši nasilnežev »samo iščejo razloge, zakaj njihov otrok ni nič kriv, in si zatiskajo oči pred resnico in jih zagovarjajo na vse možne načine. In potem se moraš že skoraj ti opravičiti, ker so pretepli tvojega otroka.« Ene prvih besed pa so tudi, naj se umakne prijava na policiji, češ da niso prava pot za reševanje.

image_alt
Kaj se dogaja s slovenskimi najstniki? S pestmi in brcami nad dekle, potem pa so vse objavili na družbenih omrežjih (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije