SB SLOVENJ GRADEC

Odstopil zaradi škandaloznih tvitov, zdaj se Lavre vrača kot direktor

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je na tajnem glasovanju izmed dveh kandidatov za direktorja bolnišnice danes imenoval nekdanjega direktorja.
Fotografija: Janez Lavre. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
Janez Lavre. FOTO: Marko Feist 

Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec je na tajnem glasovanju izmed dveh kandidatov za direktorja bolnišnice danes imenoval nekdanjega direktorja Janeza Lavreta. Soglasje k imenovanju mora podati še vlada. Strokovna direktorica Jana Makuc je po razglasitvi izidov sporočila, da z Lavretovo potrditvijo odstopa kot strokovna direktorica.
 

Odnesli so ga tviti 


Na čelo slovenjgraške bolnišnice se tako, kot kaže, vrača nekdanji direktor, ki je lani spomladi odstopil, potem ko se je znašel pod plazom kritik zaradi spornih tvitov. Svet zavoda ga je imenoval za polni mandat.

Na že tretji razpis za direktorja slovenjgraške bolnišnice v manj kot letu dni sta prispeli dve prijavi, poleg Lavreta se je za mesto direktorja potegoval tudi zdravnik Bojan Vujkovac, ki v bolnišnici vodi center za zdravljenje fabryjeve bolezni.

Preberite še
image_alt
Škandal brez primere: direktor bolnišnice odloča, kdo gre na ventilator in kdo ne


Oba kandidata sta se danes na javnem delu seje predstavila članom sveta zavoda, ti pa so nato po daljši razpravi, ki je potekala za zaprtimi vrati in je bila po besedah predsednika sveta zavoda Simona Jevšinka burna, opravili tajno glasovanje.

Lavre, ki je po predstavitvi zapustil sejo, je dobil potrebno večino glasov za imenovanje, kakšen točno je bil izid glasovanja devetčlanskega sveta zavoda, pa Jevšinek po seji ni razkril. Povedal pa je, da tudi sam odstopa kot predsednik oziroma član sveta zavoda, in sicer iz osebnih razlogov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije