NE MORE SE BRZDATI

Škandal brez primere: direktor bolnišnice odloča, kdo gre na ventilator in kdo ne

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre se je opravičil za neprimerne tvite.
Fotografija: Janez Lavre se je za sporne tvite opravičil. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Janez Lavre se je za sporne tvite opravičil. FOTO: Tadej Regent, Delo

Predsednik sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Simon Jevšinek je od direktorja bolnišnice Janeza Lavreta že zahteval, da svetu zavoda prek elektronske pošte sporoči svoje stališče oziroma okoliščine, ki so ga pripeljale do neprimerne komunikacije, ne bo pa zaradi tega skliceval dopisne seje, je danes pojasnil Jevšinek. Lavre se je medtem opravičil.

Direktor koroške bolnišnice Lavre se je pod plazom ogorčenj znašel, potem ko se je prek zdaj že ukinjenega računa na twitterju odzval z neprimernimi in tako za zdravnika kot direktorja nesprejemljivimi zapisi, v katerih je izpostavljal okužbo s koronavirusom v povezavi z odločanjem o ventilatorju.



»Moja komunikacija je bila skrajno neprimerna in hudo žaljiva, zato se vsem vpletenim še enkrat iskreno opravičujem,« se je danes za STA odzval direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre.



Pojasnil je, da se je opravičil tudi predsedniku sveta zavoda Simonu Jevšinku, ministru za zdravje Tomažu Gantarju, na poziv je odgovoril tudi predsedniku bolnišnične etične komisije Frenku Krištofelcu in podal obžalovanje ter opravičilo. Prav tako pripravlja opravičilo vsem zaposlenim, je še zapisal Lavre.



Jevšinek pa je za STA pojasnil, da je od Lavreta zahteval, da še danes pošlje pojasnilo vsem članom sveta zavoda in zaposlenim. Po besedah Jevšinka je Lavre neprimerno komunikacijo povezal s trenutno preobremenjenostjo zaradi epidemije covida-19. Lavre svoje odzive obžaluje, prav tako obžaluje, da je s tem okrnil ugled bolnišnice, je povedal Jevšinek in dodal, da izredne seje zdaj ne more sklicati.



Lavre slovenjgraško bolnišnico vodi od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center Maribor. V preteklosti je bil član stranke NSi, iz katere je po navedbah stranke izstopil pred enim letom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije