ŠE ZADNJE SOOČENJE

Logar ni del temnih sil, Pirc Musarjeva Kučanu ne bo dolžna

Na Pop TV so soočili argumente predsedniški kandidati, ki jim zadnja javnomnenjska raziskava Mediane kaže najvišjo podporo med volilci.
Fotografija: Soočenje na POP TV FOTO: Voyo
Odpri galerijo
Soočenje na POP TV FOTO: Voyo

Volilna kampanja pred nedeljskim prvim krogom volitev predsednika republike se končuje. Zadnja anketa RTVS razkriva, kdo od kandidatov bi se prebil v drugi krog, če bi bile volitve danes. 

Še na zadnjem soočenju so se na Pop TV zbrali štirje štiri kandidate, ki jim najbolje kaže zadnja javnomnenjska raziskava MedianeAnže Logar, Nataša Pirc Musar, Milan Brglez in Vladimir Prebilič.

Tako po anketi Dela in Pop TV v prvem krogu predsedniških volitev najbolje kaže Logarju, sledita Pirc Musarjeva in Brglez.

Logar ni del temnih sil, Pirc Musarjeva Kučanu ne bo dolžna

Nekdanji predsednik Milan Kučan je ob koncu predvolilne kampanje podprl Pirc Musarjevo. Sama pravi, da zato ne bo njegov dolžnica, če bo zmagala: »Nikomur nisem nič dolžna, nimam strankarskega nahrbtnika!«

image_alt
Ste slišali, kako domači kličejo Miho Kordiša in Anžeta Logarja?

Brglez je vseeno dodal očitek, da je odvisna od podpore elit, Prebilič pa je dejal, da njegovo kandidaturo podpirajo preprosti ljudje. Je pa Pirc Musarjeva zavrnila očitke glede tranzicijskega kapitala in dodala, da je postavila na noge informacijskega pooblaščenca in na to tranzicijo je zelo ponosna.

Anže Logar, Nataša Pirc Musar, Milan Brglez in Vladimir Prebilič. FOTO: Voyo
Anže Logar, Nataša Pirc Musar, Milan Brglez in Vladimir Prebilič. FOTO: Voyo

Logar je pojasnil, da ni del temnih sil in da predsednika SDS Janeza Janše ni prosil za podporo niti mu je Janša ni ponudil, za nedeljo pa je optimist. Prebilič je na vse to dejal, da gre za dva ideološka bloka, ki med sabo zelo težko sodelujeta, kar se je pokazalo med soočenji. Dodal je, da je bil edini, ki je šel na vsa soočenja.

Janša dober politik ali ne? Kaj pa Golob? 

Logar je dejal, da je Janša učinkovit in dober politik. Glede predsednika vlade Roberta Goloba pa je dejal, da spoštuje institucije in z njim bo lahko sodeloval. Prebilič pravi, da je Janša dober zase in manj za Slovenijo. Brglez pa meni, da prvak SDS ni dober in da je škodljiv za državo, glede Goloba pa je vesel, da ima njegovo podporo. Pirc Musarjeva pri Janši pogreša, da bi bil državnik, ne le politik. 

O plačevanju davkov 

Dotaknili so se tudi informacij o tem, da je imel mož Pirc Musarjeve podjetja v davčnih oazah, kar pomeni, da ni plačeval toliko davka, kot če bi imel sedež teh podjetij v Sloveniji.

Anže Logar in Milan Brglez. FOTO: Voyo
Anže Logar in Milan Brglez. FOTO: Voyo

Brglez to vidi kot izogibanje plačilu davkov, Pirc Musarjeva pa je ponovno zatrdila, da njen mož ne plačuje davkov v tujini. Logar je pojasnil, da sam nima podjetij v davčnih oazah, da ni nikoli ničesar kršil in tako bo tudi v prihodnje.

Referendumski trojček 

Logar ocenjuje, da gre referendume o konkretnih zakonskih predlogih, zato se ne strinja se z Golobom, ki meni, da gre za referendume o podpori vladi in referendum vidi kot priložnost za demokracijo. Prebilič sicer meni, da referendum daje ljudem moč, a vseeno je treba kdaj odločitve sprejeti v parlamentu in ne prelagati odločitve na državljane. Tako bi država denar lahko porabila za drug namen. Brglez pa meni, da če imajo v Švici veliko referendumov, to ni referenca. Odgovornost mora po njegovem zato prevzemati politika.

Obdavčenje cerkve?

Pirc Musarjeva je pred časom dejala, da bi morala biti cerkev enako obdavčena kot druge pravne entitete. Podobno meni tudi Prebilič, ki ocenjuje, da pri »obdavčitvah ne smemo delati izjem«. Logar pa meni, da cerkve bogatijo naše življenje in ne podpira dodatne obdavčitve. 

O istospolnih

Pirc Musarjeva meni, da je pozitivno, da se v šolah lahko pogovarjajo o istospolnih, Zdi se ji neverjetno, da se leta 2022 še vedno pogovarjamo o tem. Logar pa je poudaril, da je tudi on do vseh spoštljiv in da podpira tudi vse pobude o enakosti spolov, a da ne ve, kaj je teorija spola. Brglez in Prebilič pa sta ocenila, da so trenutno pri nas pomembnejša vprašanja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije