KRŠENJE ODLOKOV

Krek zasačen brez maske, Koritnik v kozmetičnem salonu

Ministrov test je bil sicer negativen, a rezultat je izvedel šele danes.
Fotografija: Milan Krek (levo), šef NIJZ, in Boštjan Koritnik, minister za javno upravo FOTO: Blaž Samec, Jože Suhadolnik, Delo, montaža: A. L.
Odpri galerijo
Milan Krek (levo), šef NIJZ, in Boštjan Koritnik, minister za javno upravo FOTO: Blaž Samec, Jože Suhadolnik, Delo, montaža: A. L.

Tako kot zunanji minister Anže Logar, pri katerem so danes potrdili okužbo s koronavirusom, je včeraj na testiranje odšel tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Razlog za to je bil nedavni tesni stik z okuženim.

Medtem ko je Koritnik čakal na rezultate testa, pa po poročanju portala 24ur.com ni bil v samoizolaciji, temveč je potencialno širil okužbo naprej, saj je obiskal enega od ljubljanskih kozmetičnih salonov. Kot razkrivajo fotografije, je bil tam kljub omejitvam na eno stranko na 20 kvadratnih metrih v družbi še vsaj štirih oseb, s čimer je torej kršil vladni odlok.

Minister je za rezultat testa, ki je bil sicer negativen, izvedel šele danes. Ker, kot pravi, ni imel neposrednega stika z okuženimi, mu samoizolacija ni bila svetovana. Ob testiranju praviloma sicer ljudje dobijo navodila, ki pravijo, da se morajo do rezultatov obnašati, kot da so okuženi. Dejal je še, da je salon obiskal z zunajzakonsko partneko, v času, ko je bil na dopustu.

Krek brez maske

Po poročanju TV Slovenija, pa je predpise kršil tudi direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek. Ujeli so ga nameč, kako je na bencinski črpalki v Ljubljani točil gorivo, pri tem pa ni nosil maske.

Krek je to tudi potrdil in dejal, da je bil utrujen in ni nikogar ogožal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije