KRVAVEC

Janša: Dobesedno norčujejo se iz našega zdravja in življenj

Direktor Krvavca se požvižga na vladni odlok.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Reuters

Vlada je v sredo zvečer sprejela odlok, ki do konca leta prepoveduje obratovanje žičniških naprav v Sloveniji. Po poročanju Televizije Slovenija pa je smučišče Krvavec v petek ostalo kljub temu odprto in inšpektorji so mu že naložili 4400 evrov kazni in prepoved obratovanja.

V Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Krvavec so danes za STA pojasnili, da smučišče trenutno obratuje. Danes sicer potekajo treningi tekmovalcev, ki bodo nastopili na državnem prvenstvu, v nedeljo in ponedeljek pa bo na vrsti samo tekmovanje.
 
Preberite tudi: Janez Janša odloka ne bo upošteval: Raje bomo plačali kazen

V petek so našteli okoli 100 smučarjev, število današnjih obiskovalcev pa težko ocenjujejo tako zaradi prisotnosti tekmovalcev kot tudi zaradi dejstva, da ima precej obiskovalcev sezonske karte. Sicer pa ljudi ne bodo odganjali. »Če pridejo, jih sprejmemo,« so dodali.

Spet inšpekcija

Danes je na smučišču spet inšpekcija, vendar so v RTC Krvavec še vedno odločni in nameravajo vztrajati pri odprtju smučišča vse do novega leta.

Predsednik vlade Janez Janša je na twitterju napisal, da so smučišča v Nemčiji, Franciji, Italiji in drugih državah popolnoma zaprta, čeprav imajo te države boljšo epidemiološko sliko kot Slovenija in večje rezerve v zdravstvu za obravnavo dodatnih bolnikov s covidom 19. Po njegovem se nekateri »dobesedno norčujejo iz našega zdravja in življenj«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije