ŽUPAN SE ODZIVA

Janković takole o pozivu Janše k oboroževanju, razkril tudi, kaj si želi za Golobovo koalicijo

Ljubljanski župan je komentiral aktualno politične teme.
Fotografija: Zoran Janković si želi, da bi Golobova koalicija obstala. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Zoran Janković si želi, da bi Golobova koalicija obstala. FOTO: Leon Vidic/delo

V nagovoru zbranim v spominskem parku borcev in talcev NOB na Žalah ob prihajajočem dnevu spomina na mrtve se je ljubljanski župan Zoran Janković dotaknil tudi številnih aktualnih političnih tem. Janković je izrazil pričakovanje za umiritev razmer znotraj sedanje koalicije.

Želim si, da bi ta koalicija obstala

»Želim si, da bi ta naša koalicija obstala, se držala zavez, ki jih je dala, in da bi tudi znotraj koalicije pozabili na prepire,« je poudaril. Pozval pa je tudi k podpori vladi pri sanaciji razmer po katastrofalnih poplavah in k podpori prizadevanjem za spremembo zakonodaje, da bo ta bolj fleksibilna, ko gre za spremembe namembnosti zemljišč ob vodotokih.

image_alt
Golob pojasnil, kaj pomeni »očistiti policijo janšizma«, očitke glede vplivanja na aretacijo ruskih vohunov označil za halucinacije

Ob tem je čestital predsedniku vlade Robertu Golobu, ki se je z Evropsko unijo uspel dogovoriti za 400 milijonov evrov nepovratnih sredstev za sanacijo razmer po poplavah. 

Ljubljanski župan je komentiral aktualno politične teme. FOTO: Blaz Samec
Ljubljanski župan je komentiral aktualno politične teme. FOTO: Blaz Samec

image_alt
To so številke, ki bodo narisale nasmeh Janši, Golob med Slovenci uživa samo še toliko zaupanja

Razmere v Sloveniji po Jankovićevi oceni na srečo še niso tako daleč, je pa spomnil na poziv prvaka SDS Janeza Janše k oboroževanju, četudi legalnemu. »Že ta poziv pomeni, da bi bilo pri nas mnogo hudega,« je med drugim poudaril Janković.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije