SREČEN KONEC

FOTO: Srečko tik pred zimo na toplem

S Spodnjega Brnika, kjer je živel 16 let, se je preselil v Dom Taber. Rad igra na diatonično harmoniko in popestri vsakdan stanovalcev.
Fotografija: Na nov dom se je hitro privadil.
Odpri galerijo
Na nov dom se je hitro privadil.

ŠMARTNO – Srečko Vrtnik je od začetka aprila do 4. oktobra živel v stari počitniški prikolici na Spodnjem Brniku, vse do selitve v Dom Taber v Šmartno. Pred tem je 16 let živel v stari hiši na Spodnjem Brniku, a letos so jo prodali in lastnik jo je začel obnavljati, prednjo pa je za Srečka postavil prikolico. Ta se je najbolj bal zime. V prikolici ni imel ne vode ne elektrike. Začelo ga je tudi zebsti. Z zimo prihajajo ohladitve, sneg ter tudi bolezni, je razmišljal.
Hišo, v kateri je živel 16 let, že obnavljajo.
Hišo, v kateri je živel 16 let, že obnavljajo.

Rodil se je leta 1951 v Lahovčah v družini petih otrok. Danes sta živa še dva, brat in sestra. V življenju se je kar desetkrat selil. Že pred časom je oddal vlogo za sprejem v Dom Taber, k temu ga je nagovoril cerkljanski župan Franc Čebulj. Srečko ima pokojnino, a ta je nizka. Želel si je najeti stanovanje, vendar so bile najemnine previsoke.
Na nov dom se je hitro privadil.
Na nov dom se je hitro privadil.

Ker nima svojega avtomobila, ga je v Dom Taber v Šmartno izpred počitniške prikolice na Spodnjem Brniku skupaj z vso garderobo, ki jo je imel v dveh vrečah, odpeljal cerkljanski župan. Srečko je z dušo in telesom živel za glasbo, pozabljal je na sebe, da se mora preživljati, rad pa je pomagal ljudem, ki so obubožali.

Danes je zelo vesel, da živi v Domu Taber. Z igranjem na diatonično harmoniko je že večkrat popestril življenje v domu. Pred dnevi je igral stanovalcem, ko so pekli piškote za brezdomce, igral je tudi na kostanjevem pikniku.
S harmoniko je popestril tudi peko piškotov za brezdomce in spodbudil stanovalce, da so zapeli.
S harmoniko je popestril tudi peko piškotov za brezdomce in spodbudil stanovalce, da so zapeli.

Z igranjem na diatonično harmoniko je pred leti na raznih tekmovanjih harmonikarjev po Sloveniji zmagoval ter osvajal pokale za prvo mesto. V Cerkljah na Gorenjskem je v času Razstave cvetja, lovstva in ribištva kar sedemkrat zmagal v svoji kategoriji, trikrat je zmagal Pri Repanšku, v Besnici pri Kranju, Begunjah na Gorenjskem, Pokljuki, na Veliki planini, Šenturški Gori in trikrat je nastopil tudi na Ljubečni, kjer je bil dvakrat zlat in enkrat srebrn. Srečko dobro igra tudi na druge inštrumente.


Imel je ansambel Eros, katerega član je bil tudi Franc Čebulj. Štiri leta je igral v ansamblu Davorin iz Cerkelj, imel pa je tudi svojega, Ansambel Srečka Vrtnika. Enajst let je bil zaposlen v Slogi Moste pri Komendi ter šest let v Melodiji Mengeš, kjer je uglaševal harmonike.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije