POPLAVE

FOTO: Drava grozila

Objavljeno 07. november 2014 14.14 | Posodobljeno 07. november 2014 14.14 | Piše: STA, D. P.

Ravnateljica Srednje šole Ravne Ivanka Stopar je povedala, da so domov spustili tiste dijake, za katere so to zahtevali starši.

DRAVOGRAD – Drava je v zgornjem toku v primerjavi z jutranjimi pretoki upadla, tako da se razmere na najbolj ogroženih območjih ob reki na Koroškem nekoliko umirjajo, a previdnost ostaja. Upad reke za zdaj z olajšanjem spremljajo prebivalci Dravograda in Vuzenice, ki sta bila med najbolj poplavljenimi v 2012. Nekatere šole so šolarje preventivno poslale domov.

V Dravogradu je bil pretok Drave okoli 11. ure 1200 kubičnih metrov na sekundo, kar je za 200 kubičnih metrov manj kot zjutraj. Tudi na območju hidroelektrarne Vuzenica se je pretok reke do 11. ure znižal z jutranjih 1600 na okoli 1430 kubičnih metrov na sekundo. Kljub temu so civilne zaščite, gasilci, pristojne občinske službe in prebivalci še naprej v pripravljenosti in spremljajo razmere.

Svetujejo previdnost

Da so se razmere trenutno malce umirile, vendar pa velika previdnost velja še naprej, je dejal tudi regijski poveljnik civilne zaščite Alan Matijevič. Poudaril pa je, da še vedno velja opozorilo za nevarnost, ki so ga zjutraj s sireno prenesli prebivalcem Dravograda.


Bralec Miha nam je poslal fotografije iz Dravograda. Kako pa je pri vas? pošljite nam fotografije s pomočjo spodnjega obrazca.

Predvsem zaradi izkušenj izpred dveh let, ko nekateri šolarji iz Slovenj Gradca in Raven na Koroškem zaradi poplav v Dravogradu niso mogli domov na območja Dravske doline, so nekatere šole šolarje preventivno poslale domov. Ravnateljica Srednje šole Ravne Ivanka Stopar je povedala, da so domov spustili tiste dijake, za katere so to zahtevali starši.

Deli s prijatelji