Predstavitvena informacija
Na naše uredništvo se je obrnil razburjeni bralec, ki se zgraža nad dejanjem vodilnih v državi.

Razburjeno nad ministra: »Delavci na minimalcu, ta drhal se pa k****!«

Objavljeno 08. november 2016 09.31 | Piše: Pe. J.

Na naše uredništvo se je obrnil razburjeni bralec, ki se zgraža nad dejanjem vodilnih v državi.

Razburjeno nad ministra: »Delavci na minimalcu, ta drhal se pa k****!«
Boris Koprivnikar.

Bralec Branko nam je poslal informacijo, da je v Škofji Loki v nedeljo opazil ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, ki naj bi se bil vozil z novim BMW in to ne sam. Branko je skupaj z ministrom v prestižnem vozilu opazil tudi njegovo glasbeno skupino, s katero nastopa in o kateri smo v naših člankih že poročali.

 Zanimalo ga je tudi, kaj se je zgodilo z belim davkoplačevalskim BMW-karavanom, s katerim se je minister ujel v policijsko zanko, ki je povzročila največjo policijsko-sindikalno afero pri nas.

Branko je v nedeljo precej sočno opisal svoj odnos do ministra: »A lahko preverite, od kod ministru palčku Koprivnikarju spet nova črna BMW-limuzina? Nocoj se je vozil z njo po zasebnih opravkih s svojim razbijaškim bendom po Škofji Loki. Do sedaj je vozil belega karavana. Delavci na minimalcu nimajo niti za kruh, ta vladna drhal, ki je mi nismo izvolili, se pa kurči.«

Beli BMW, ki je vreden dobrih 40.000 evrov, je očitno le za kratek čas zamenjala črna BMW-limuzina, saj so nam z ministrstva sporočili, da je vozilo le začasno v Koprivnikarjevi uporabi, medtem ko je beli konjiček na servisu. Kot smo že poročali, je pri Koprivnikarju to že drugi BMW. Potem ko so za ministrove službeno-zasebne potrebe kupili že beli BMW-karavan, so lani na ministrstvu kupili še črnega z avtomatskim menjalnikom. V preteklosti smo že poročali o vladnih nakupih jeklenih konjičkov, za katere obilno trošijo davkoplačevalski denar.

Minister Koprivnikar naj bi bil v prestižnem BMW prevažal člane svoje skupine.

Na ministrstvo smo naslovili naslednja vprašanja:

Spoštovani,

bralec nas je obvestil, da je bil minister Koprivnikar včeraj (v nedeljo, 6. novembra, op.p.) v Škofji Loki opažen s črno limuzino BMW.
Zanima nas:

Ali gre za ministrov zasebni ali službeni avtomobil?
Če gre za službeno vozilo, kaj se je zgodilo z belim karavanom,
s katerim se je minister vozil doslej?

Ali drži, da je minister prevažal tudi člane svoje glasbene zasedbe?

Odgovore potrebujemo do 12. ure.

Hvala in lep pozdrav!

Pojasnila so strnili takole:

Pozdravljeni,

minister Koprivnikar je bil včeraj dvakrat v Škofji Loki in enkrat v
Ljubljani s službenim vozilom, večinoma zaradi delovnih obveznosti. Vedno
je vozil sam in nikogar ni prevažal. Kot smo že pojasnili, ima pogodbo za uporabo službenega vozila v zasebne namene, po kateri plačuje nekaj več kot 300 EUR mesečne bonitete. Beli BMW, ki ga običajno minister uporablja, so v petek zadržali na servisu.

Vozilo je minister uporabljal v zasebne namene, vendar za to plačuje mesečno boniteto 300 evrov. Še vedno pa ni jasno, koga je bralec videl v ministrovem vozilu, saj nam je zatrdil, da se Koprivnikar ni vozil sam. 

Deli s prijatelji