GRADNJA URGENCE

»UKC Ljubljana že več let dela tako rekoč sredi gradbišča«

Objavljeno 14. oktober 2015 13.01 | Posodobljeno 14. oktober 2015 13.01 | Piše: Mo. S.

V kliničnem centru podpirajo prizadevanja ministrstva, da ne pride so zaustavitve gradnje urgence.

UKC Ljubljana.

LJUBLJANA – V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana podpirajo prizadevanja ministrstva za zdravje, da zaradi revizijskega zahtevka neizbranega nadzornika gradnje druge faze Diagnostično-terapevtskega središča (DTS) ne pride do zaustavitve gradnje tega objekta, so sporočili iz naše največje bolnišnice.

Gre seveda za gradnjo urgence, ki je naletela že na ogromno ovir. Nazadnje so po kar nekaj zapletih le izbrali izvajalcaimage.

Dela so se začela

»Dela so se začela in morebitna ustavitev gradnje bi dodatno ogrozila že tako oteženo delo na urgenci UKC Ljubljana, ki že več let dela tako rekoč sredi gradbišča,« še pravijo v kliničnem centru, kjer pričakujejo, da bodo udeleženi naredili vse, kar je v njihovi moči, da se bodo dela nadaljevala in končala v predvidenih rokih ter da se prihodnje leto začneta tudi tretja in četrta faza izgradnje urgentnega bloka. 

Tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc verjame in upa, da se gradnja ne bo ustavila. Predvsem pa jo žalosti, »da se v Sloveniji poslužujemo vseh mogočih in nemogočih pritožb, da se zavira projekte, potem ko se maksimalno trudimo, da zagotovimo finančna sredstva, najdemo nadzornike, izvajalce«. Kot je dejala v današnji izjavi za medije po sestanku s sindikati, je treba končno končati »kalvarijo«, povezano z novo urgenco, v korist vseh bolnikov, ki potrebujejo nujno pomoč.


Ozadje

Na razpis za gradnjo druge faze nove ljubljanske urgence je prispelo pet ponudb, ministrstvo za zdravje pa je sredi leta pogodbo o gradnji sklenilo s podjetjem Kolektor Koling. Sredi avgusta je nato ministrstvo sklenilo še pogodbo o nadzoru druge faze gradnje, in sicer s podjetjem Projekt Nova Gorica. Temu pa so nasprotovali prvotni nadzorniki gradnje nove urgence, podjetje Lokainženiring, ki je na Državno revizijsko komisijo vložilo zahtevek za revizijo. (STA)
 

 

Deli s prijatelji