SLALOM

Tina Maze prva v Leviju!

Objavljeno 15. november 2014 10.32 | Posodobljeno 15. november 2014 14.55 | Piše: A. L.

Od Slovenk je danes po strmini v Leviju med količki vijugala samo Tina.

Tinin zadnji slalom v letošnji sezoni se ni izšel po njenih željah.

LEVI – »Vedno ciljam na vrh. Mislim, da lahko letos napredujem v slalomu, glede na to, kakšna sezona je za mano,« je za Val 202 pred začetkom slaloma v Leviju dejala Tina Maze.

Po strmini, ki jo je odprla Švedinja Frida Hansdotter, se je pognala s številko 13, ta pa je bila v prvi vožnji za Tino vsekakor srečna. Naj spomnimo: v Söldnu v veleslalomu je Tina imela številko 13, tekmo pa je končala šele na 22. mestu. Po tekmi je takrat dejala, da je za njo slab dan. Danes je Sölden očitno že pozabljen.

Hansdotterjeva je kot prva svojo nalogo opravila odlično, saj je vodila vse do nastopa naše šampionke, ki pa je ciljno črto prečkala z 39 stotinkami prednosti in prevzela vodstvo. Na tretjem mestu je bila še ena Švedinja: Maria Pietilä-Holmner (+0,69). Zanimivost: na 6. mestu je bila po prvi vožnji Šarka Strachova (prej Zahrobska), ki pa je za Tino zaostajala že debelo sekundo (+1,10).

Suvereno do zmage

Ob 13. uri se je začela druga vožnja, Slovenci pa smo se znojili vse do zadnje tekmovalke. Kot zadnja se je namreč po slalomski progi Levija pognala naša najboljša, Tina Maze. Prednost je ves čas ohranjala, čeprav je imela nekaj težav na strmini pred zaključno ravnino. Kljub temu je v cilj prismučala s 34 stotinkami prednosti pred Hansdotterjevo. Bravo! Na tretje mesto se je prebila Avstrijka Kathrin Zettel (+0,52), ki je v skupni razvrstitvi s 110 točkami le za točko pred našo Korošico, medtem ko vodi Američanka Mikaela Shiffrin s 124 – danes je presenetljivo pristala komaj na 11. mestu.

Tina je bila vidno navdušena, za gledalce pa je naredila že tradicionalno kolo na snegu, ki smo ga v lanski sezoni nekoliko pogrešali.

Deli s prijatelji