ZMAGOVALEC KVALIFIKACIJ

Peter Prevc priznal, da ga še nikoli ni bilo tako strah

Objavljeno 04. februar 2017 10.11 | Posodobljeno 04. februar 2017 10.11 | Piše: Mo. S.

Meni, da se je precej postaral.

Peter Prevc.

OBERSTDORF – Medtem ko Domen Prevc adrenalin sprošča z igranjem računalniških igric in pričakovanje poletov primerja s pričakovanjem Miklavža image, je njegov starejši brat Peter javnosti zaupal, da ga je bilo pred prvim letošnjim poletom v Oberstdorfu precej strah.

»Danes mi je dan solidno uspeval. Priznam, pred prvim skokom me je bilo zelo strah. Ne spomnim se, da me je bilo kdaj še tako strah. Očitno sem se res zelo postaral. Ampak potem je šlo. Videl sem, da ni bavbav. Šlo je vse v redu. Mogoče imam takoj po skoku še malo težav s smučmi, ampak je vse super,« je Peter, ki je v zadnjih treh letih najboljši letalec na svetu, povedal za RTV Slovenija.

Gotovo se še dobro spominja svojega strahovitega padca image na tem prizorišču pred petimi leti, ko so se Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Jure Šinkovec brez njega veselili prve ekipne zmage v zgodovini. Prevc pa je takrat zaradi strganih ramenskih vezi sklenil sezono.

Na koncu se je vse izšlo po njegovih načrtih, saj je v kvalifikacijah zmagal image, tako da se na tekmo lahko poda s pozitivnimi občutki.

Deli s prijatelji