NEZADOVOLJNA

FOTO: Razočarana Tina in Andrea: sta burni spor sploh zgladila?

Objavljeno 28. december 2013 20.48 | Posodobljeno 28. december 2013 20.48 | Piše: Mo. S.

Tina Maze je po 14. mestu seveda nezadovoljna, Andrea Massi pa meni, da ji manjka trening, a tudi samozaupanje.

Razočaranje po tekmi v Lienzu.

LIENZ – Mnogi se vprašujejo, kaj se v tej sezoni dogaja s šampionko Tino Maze, saj sta se ji danes v avstrijskem Lienzu ponesrečila oba nastopa, tako da je na koncu pristala na 14. mestuimage. Po neverjetnem uspehu v lanski sezoni je sicer jasno, zakaj je najboljša slovenska smučarka razočarana, a po drugi strani peto mesto (!) v skupnem seštevku svetovnega pokala še zdaleč ni slab rezultat.

Tina ne zaupa vase

Tudi njena celotna ekipa z Andreo Massijem na čelu je letos gotovo pričakovala več, a sezona še ni izgubljena, pravzaprav tisto najpomembnejše prihaja šele februarja v Sočiju. Massi je po tekmi povedal, da njegova varovanka v Lienzu ni imela pravega treninga (malce jim je ponagajal sneg) in prave vadbe veleslalomskega zavoja.

»Na tej podlagi se po prihodu s celca, z mehke podlage, ni znašla. Smučanje je bilo negotovo, ker ne zaupa vase. Toda na tej podlagi je treba 'stopiti'. Tako pa ni napravila nobenega pravega zavoja in je dosegla še visoko uvrstitev glede na vse skupaj. To je bila ledena proga in bi ji morala ustrezati. Ker pa nima pravih rezultatov, nima zaupanja vase,« je povedal za STA in potrdil, da Tini manjka nekaj samozaupanja.

Spori in negativna naravnanost

Morda je razlog tudi v napetih odnosih med njima, saj sta se v St. Moritzu pošteno sprlaimage, pri čemer je menda zadnjo besedo imela Korošica, ki je svojemu partnerju v besu zaloputnila vrata. Menda se podobno ni zgodilo prvič, a dejstvo je, da ji napetosti v odnosu z Andreo ne denejo dobro. Šušlja se celo, da je njune ljubezni konec ... 

Poročali smo že, da je k njenemu uspehu pripomogel tudi pozitivni transfer z Massijemimage, pri čemer je šlo za njuno medsebojno pozitivno čustvovanje. Očitno se je ta pozitiva obrnila v negativo, ki je s seboj pripeljala tudi Tinine negativne misli. Te pa v športu in življenju na splošno ne prinesejo veliko dobrega ...

Deli s prijatelji