OB BOK DRAGIĆU

Čudežni deček Luka Dončić gre na izbor NBA

Naš košarkar velja za enega glavnih kandidatov za prvi izbor.
Fotografija: Luka Dončič. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Luka Dončič. FOTO: Ap

OAKLAND – Zastopnik Luke Dončića Bill Duffy je za Pop TV potrdil, da se bo čudežni deček slovenske košarke udeležil letošnjega izbora ameriške košarkarske lige NBA. Dončić velja za enega glavnih kandidatov za prvi izbor.

Kot je pojasnil Duffy za slovensko komercialno televizijo, se 19-letni Dončić poleti najprej namerava udeležiti NBA-kampa, nato pa še izbora 21. junija v New Yorku, na katerega se je že prijavil.

Dončićevo namero je potrdila tudi njegova mati Mirjam Poterbin, ki je po poročanju RTV Slovenija slovenskim novinarjem v Beogradu, kjer se bo Dončićev Real Madrid nocoj pomeril z domačo Crveno zvezdo, povedala, da se bo njen sin prijavil na nabor, a ga v ZDA verjetno ne bo.

Čeprav se že nekaj časa govori, da bo Dončić po koncu letošnje sezone v Evropi odšel v najmočnejšo ligo na sveto, gre za prvo uradno potrditev te namere. 

Dončić v Phoenix?

Duffy je tako povedal, da si želi videti Dončića v Phoenixu pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova. Ta ima dobre možnosti, da prevzame Sonca, agent pa meni, da je Dončić izjemno napredoval ravno pod vodstvom Kokoškova v reprezentanci.

Ob bok Dragiću?

Medtem pa je predsednik franšize Miami Heat Pat Riley dejal, da bi si želel v prihodnjih sezonah na parketu na Floridi v svoji ekipi imeti tako Gorana Dragića kot Luko Dončića.
FOTO: Usa Today Sports
FOTO: Usa Today Sports


Dončić velja za enega glavnih kandidatov za prvi izbor na letošnjem naboru NBA. V tej sezoni evrolige ima povprečje 16,8 točke, 4,8 skoka in 4,6 podaje, s statističnim indeksom 22,7 (26 minut).

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije