PREDLOG

Nagrada za Zlatka Zahovića?

Gre za simboliko, pravi nekdanji TV-voditelj, ki se je podal v politiko, Stojan Auer.
Fotografija: Zlatko Zahović. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Zlatko Zahović. FOTO: Tadej Regent, Delo

MARIBOR – Lista za pravičnost in razvoj (LPR) bo mariborskemu mestnemu svetu predlagala, da mestni svet, kot simbol Mestne občine Maribor, Zlatku Zahoviću podeli zlati grb mesta Maribor.

»Ne pričakujem podpore celotnega mestnega sveta. Gre za simboliko,« pravi predsednik liste Stojan Auer. Izpostavlja, da bo Zahović s tem tudi vedel, da je pomemben v tem mestu in da ni vse proti njemu, kot se mu je mogoče zdelo v zadnjih dneh. 


»Jaz Zahovića jemljem kot osebo, ki je nedvomno naredil nekaj za to mesto, pripeljal Evropo v Maribor, in to jemljem kot obračun, kot je bil z menoj. Pred leti sem pripeljal Evropo v Maribor. Gostili smo evropske in svetovne zvezde. Močno sem šel v nos nekaterim v Ljubljani in so storili vse, da so me zrušili in me označili za krivca za zadeve, za katere nisem bil kriv. Vse pomembne osebe, če se navežem še na preminulega Pandurja, je to mesto izgnalo. Lahko naštejem še druge z imeni in s priimki. In zdaj prihajamo do zadnjega, da rečem simbola tega mesta, to je mariborski nogomet, ki je tesno povezan z investicijo v mestu. Govorimo o petih milijonih in pol za zahodno tribuno, ki je, kot sami veste, na mestnem svetu dosegla epilog, kot ga je, predvsem ker to tribuno rabimo zaradi evropske lige, ki narekuje, kakšen ta stadion mora biti. Seveda, tudi tu so v ozadju različni interesi. In komu gre to spet na račun? Tistim, ki želijo zrušiti zgodbo o uspehu,« izpostavlja Auer. Poudarja, če se že nameni pet milijonov in pol za stadion, jim potem ne more biti vseeno, kako bo stadion živel. 

Stojan Auer. FOTO: Tadej Regent, Delo
Stojan Auer. FOTO: Tadej Regent, Delo

»Če te zgodbe o uspehu ne bomo imeli, komu bo ta stadion služil? Pomembno je, da se tega vsi zavedamo in da prepoznamo tiste, ki so ključni za uspeh, in jim vsaj simbolično pokažemo to podporo,« je dejal.

V LPR se sicer strinjajo, da se je Zahović na vprašanje novinarja neprimerno odzval, a v isti sapi poudarjajo, da se je klub za njegovo dejanje opravičil. »Zelo verjetno ključ tega pogroma tiči nekje drugje in se upravičeno sprašujemo, ali je res treba v Mariboru uničiti vse, kar je dobrega, kar teče, kar daje ponos? Ali se res govori in piše z isto močjo o tistih, ki so Maribor uničili in razprodali? /.../ Nekdo, ki je pripeljal denar v Maribor, ko je bil klub tako rekoč pred stečajem, ki nikogar ni okradel, za katerega grehe davkoplačevalci nismo plačali, ali je treba takega človeka v Mariboru uničiti? Mislim, da ne.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije