V PRIČAKOVANJU

Schumacherjev prijatelj: Njegovo življenje ni več v nevarnosti

Objavljeno 04. januar 2014 10.13 | Posodobljeno 04. januar 2014 10.17 | Piše: K. K.

Strokovnjaki medtem preučujejo posnetke s kamere, ki jo je imel Schumi na čeladi v času usodnega padca.

Schumacher je bil včeraj star 45 let.

GRENOBLE – »Nisem zdravnik, ponavljam zgolj tisto, kar mi je Gerard Saillant (kirurg in prijatelj družine Schumacher) povedal. Gerard Saillant je dejal, da je stanje resno, a njegovo življenje k sreči ni več ogroženo,« je po poročanju Sky Newsa novinarjem pred bolnišnico v Grenoblu o zdravstvenem stanju športnega asa Michaela Schumacherja dejal njegov prijatelj Philippe Strieff. Uradne potrditve besed, ki jih je Strieff izrekel včeraj, sicer še ni.

Na rojstni dan brez izjav

Schumacherja po zadnjih uradnih podatkih zdravniki še vedno vzdržujejo v umetni komi. Kot smo poročali včeraj, ko je bil prvak formule ena star 45 let, so mu odstranili pol lobanje. Schumacherjeva družina se je sicer na facebooku za podporo zahvalila številnim navijačem, ki so včeraj šampiona hitrosti podpirali pred bolnišnico.

Kaj je povedala kamera?

Preiskovalci nesreče so medtem pogledali posnetek s kamere, ki jo je imel Schumacher v času nesreče pritrjeno na čelado, saj upajo, da bo pojasnil okoliščine nesreče. Francoska agencija AFP je poročala, da so zaslišali tudi Schumacherjevega sina Micka (14), ki je v času nesreče smučal z očetom. 

Deli s prijatelji