NBA ALL-STAR

VIDEO: Ekipa LeBrona dobila finale s 167 trojkami

Kevin Durant je bil igralec tekme z 31 točkami, prvi strelec pa je bil Janis, ki je dosegel 38 točk.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

CHARLOTTE – Ekipa LeBrona Jamesa je na tekmi vseh zvezd NBA premagala zasedbo Janisa Adetokumba (Giannis Antetokounmpo) s 178 : 164. Kevin Durant je bil MVP z 31 točkami, prvi strelec tekme pa je bil Janis, ki je dosegel 38 točk.

LeBronova ekipa se je morala v zadnji četrtini (na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 95 : 82 v korist Janisa) posvetiti obrambi, da je naredil preobrat. Janis, Khris Middleton in Paul George, ki so ob Dirku Nowitzkem gospodarili tri četrtine, v zadnjih dvanajstih minutah niso zaustavili Damiana Lillarda, Klaya Thompsona in Kevina Duranta.

Tekmo so zaznamovale trojke. Skupaj sta jih ekipi vrgli kar 167. Janisova jih je metala 27 : 77, LeBronova pa 35 : 90. Stephen Curry in Damian Lillard sta jih na primer vrgla kar 17, Nowitzki pa je zadel vse tri svoje poskuse.


 

Drugo leto zapored predstavnik na vikendu vseh zvezd NBA

Slovenija je imela drugo leto zapored svojega predstavnika na vikendu vseh zvezd NBA. Lani je kot rezerva na osrednji tekmi zaigral Goran Dragić (v 11 minutah je dosegel dve točki), letos pa se je tekmi vzhajajočih zvezd in naslednji dan na spretnostnem poligonu preizkusil Luka Dončić. Za ekipo sveta, ki je izgubila proti igralcem ZDA s 161 : 144, je v 24 minutah dosegel 13 točk, 9 podaj in 5 skokov. Na spretnostnem poligonu, kjer so morali igralci z žogo vijugati med ovirami, metati v krog, položiti žogo v koš in zadeti trojko, pa je izpadel v polfinalu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije