SMUČARSKI POLETI

Timi Zajc bronast na svetovnem prvenstvu v poletih: »Dejstvo je, da je bila tekma nepoštena. Šli so z glavo skozi zid«

V nedeljo ob 14. uri sledi še moštvena tekma, na kateri bodo Slovenci branili zlato iz Vikersunda 2022.
Fotografija: Stefan Kraft, Andreas Wellinger in Timi Zajc, REUTERS/Leonhard Foeger FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Odpri galerijo
Stefan Kraft, Andreas Wellinger in Timi Zajc, REUTERS/Leonhard Foeger FOTO: Leonhard Foeger Reuters

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc (642,7 točke) je na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu osvojil bron. Čeprav je imel po prvih dveh serijah Zajc kar 12,3 točke naskoka pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom, se mu nastop v tretji seriji ni posrečil. Zmagal je Kraft (647,4).

Zaradi težav z vetrom četrte serije ne bo

image_alt
Zajc ne skriva zadovoljstva: »To je to, kar sem si želel«

image_alt
Timi Zajc zanesljivo k novemu naslovu svetovnega prvaka: »Danes bo malo lažje zaspati kot včeraj«

V regiji Bad Mitterndrof tudi danes niso imeli sreče z vremenom. Organizatorjem svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, danes bi morali biti ob 14. uri tretja in četrta serija, je živce kravžljal premočan bočen veter. Start tretje serije so tako od 14. ure vsakič znova prestavljali za 15 minut, ker na Kulmu ni reflektorjev, pa je bil zadnji možen start ob 16. uri.

Zajcu se nastop ni posrečil, zato pa je bolje nastopil Kraft, ki je tako pred domačimi navijači po le eni današnji seriji osvojil prvi naslov na SP v poletih. Srebro je pobral Nemec Andreas Wellinger, ki je na zmagovalni oder napredoval s četrtega mesta po prvem dnevu, Zajc pa je nazadoval na tretje mesto in za zmagovalcem zaostal za 4,7 točke.

Timi Zajc. FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Timi Zajc. FOTO: Leonhard Foeger Reuters

V igri za kolajne v kraljevski disciplini smučarskih skokov je bil še en Slovenec. Lovro Kos (628,6) je zasedel peto mesto. Domen Prevc (580,8), 15. po polovici tekmovanja, je bil na koncu 14., Peter Prevc (481), 16. po prvih dveh serijah, pa ga je v tretji povsem polomil in zmogel le 132 metrov, tako da je zdrsnil na končno 26. mesto.

Po tekmi zelo razočaran

Po tekmi je bil mladi slovenski skakalec zelo razočaran, čeprav je osvojil že svojo osmo kolajno na velikih tekmovanjih. »Zagotovo je bron uspeh, a kazalo je bolje. Žal moramo biti danes zadovoljni z bronom. Ne vem, če sem pri poletu storil kakšno napako, to bo moral povedati trener, a dejstvo je, da je bila tekma nepoštena. Šli so z glavo skozi zid. Danes je bil veter na strani Avstrijca,« je po tekmi v izjavi za slovensko smučarsko zvezo z obilo razočaranja dejal Zajc.

V nedeljo ob 14. uri sledi še moštvena tekma, na kateri bodo Slovenci branili zlato iz Vikersunda 2022.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije