NOGOMET

Tavares poziva vijolične: Ostati moramo mirni

Slovenski nogometni prvoligaši ta vikend igrajo tekme 22. kroga DP. Maribor v lov na Olimpijo, ki je izgubila prvo bitko z NZS v primeru Cretu.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent/Delo

LJUBLJANA – Pomlad je vendarle močno potrkala na vrata in na slovenski nogometni sceni so si vsaj malce oddahnili, saj bodo ta vikend očitno lahko odigrali prav vse tekme 22. kroga državnega prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ker vijolice cvetijo spomladi, privrženci Maribora srčno upajo, da se bo njihovim ljubljencem vendarle odprlo in si bodo priigrali zmago po dveh klavrnih remijih na domačem terenu. Danes gostujejo v Dravogradu pri Ankaranu, ki so ga v 4. krogu na Koroškem premagali s 5:1, v 13. krogu doma pa le z 1:0. Pozimi se je primorsko moštvo skoraj povsem spremenilo, zdaj je kakovostnejše, kar je četa trenerja Vlada Badžima potrdila z osvojitvijo štirih točk v dveh odigranih tekmah proti neposrednim tekmecem z dna lestvice.


Toda za prvake s Štajerskega je danes zmaga velika obveznost v boju za lovoriko z ljubljansko Olimpijo. Zastavonoša ambicij je kdo drug kot neuničljivi kapetan Marcos Tavares, ki je ob vrnitvi po poškodbi z vstopom s klopi pomagal svoji ekipi do točke z golom in podajo proti Rudarju. »Dejstvo je, da se ni razpletlo po željah. Ni pa se niti po prikazanem. Igrali smo dobro, kombinatorno, nizali priložnosti in ne smemo si ustvarjati mnenja le na podlagi rezultata. Pomembno spoznanje je, da smo dvignili raven igre v primerjavi z dvobojem proti Aluminiju, in ostati moramo na naši poti. Prvenstvo je še dolgo, imamo vse možnosti za končni uspeh in verjamem, da se bo za nas končalo, kot si želimo,« kot vedno sije nalezljivi optimizem iz Brazilca s slovenskim potnim listom. Priljubljeni Tava navijačem Maribora še sporoča: »Zavedamo se, kako pomembna je vsaka naslednja tekma. In v vsako bomo šli z željo po zmagi. Potem igramo dvakrat zapored doma, vendar je zdaj pomembna le današnja tekma. Predvsem je pomembno, da ostanemo mirni in gremo naprej s pozitivnim razmišljanjem.«


Pri Olimpiji so medtem po teh zmagah veliki optimisti z razlogom. Jutri bodo gostovali pri Triglavu v Kranju, kjer so v 4. krogu izgubili dve točki (0:0), v 13. krogu pa so ga v Stožicah premagali (3:0). Dobro ozračje kali očitno resnejša poškodba Nathana Oduwe na včerajšnjem treningu, načete kolenske vezi bodo zdravniki podrobneje pregledali. Grenkobo v zmajevem gnezdu pa je povzročil tudi sklep komisije za pritožbe Nogometne zveze Slovenije, ki je vodstvo Olimpije obvestil, da je zavrnil njihovo pritožbo v primeru igralca Alexandruja Cretuja (ta je prestopil v Maribor, Ljubljančani pa menijo, da je njegova registracija za vijolične neveljavna). »Glede na to, da smo prejeli samo sklep brez obrazložitve, odločitve komisije ne moremo komentirati. Vodstvo NK Olimpija je v kratkem odgovoru na sklep komisije NZS izpostavilo, da bo izkoristilo vse pravne poti za zaščito interesov kluba,« so sporočili iz Olimpije. Pari 22. kroga: Rudar - Krško (glavni sodnik Damir Skomina; danes ob 13. uri), Ankaran - Maribor (Mitja Žganec; danes ob 15. uri v Dravogradu), Domžale - Gorica (Slavko Vinčić; danes ob 17. uri), Triglav: Olimpija (Roman Glažar; jutri ob 15. uri), Aluminij - Celje (Matej Jug; jutri ob 17. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije