NOGOMET

Riera bo podaljšal pogodbo

Po premoru jutri v Novi Gorici nadaljevanje ligaške nogometne sezone. Derbi 18. kroga v četrtek v Stožicah, vodilna Olimpija bo gostila drugo Celje.
Fotografija: Najlepše novoletno darilo vodstva kluba za Olimpijne navijače bo podaljšanje pogodbe s trenerjem Albertom Riero. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Najlepše novoletno darilo vodstva kluba za Olimpijne navijače bo podaljšanje pogodbe s trenerjem Albertom Riero. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenska nogometna reprezentanca je leto zaokrožila z dvema zmagama, svetovno prvenstvo v Katarju je že pošteno v zamahu, po 16 dneh premora pa se bo z jutrišnjim goriško-kraškim derbijem za obstanek vrnil letošnji zaključni ligaški ples. V naslednjih dveh tednih bodo v nekoliko nenavadnem sporedu izpeljani še trije krogi (dva bosta sredi tedna), zadnje dejanje leta pa bo 12. decembra v Fazaneriji.

Zeleno-beli imajo v zadnjih letošnjih 270 minutah v nogah zaključno šampionsko žogo: v četrtek v derbiju gostijo prve zasledovalce Celjane, ki so v 9. krogu prekinili njen sanjski niz osmih zmag, čez teden dni, 8. decembra, pa še druge najbližje Sobočane. Za slovo od jeseni bodo Ljubljančani gostovali v Sežani. Albert Riera bi Olimpijo lahko popeljal do neulovljive prednosti, višje od 15 točk, s čimer se v klubu lahko že osredotočijo na novo selekcioniranje in odpravljanje starih grehov. »Vse je pričakovano in pravočasno bomo poravnali, kar moramo,« je zatrdil prvi klubski operativec Igor Barišić. Zimski premor bo prinesel tudi manjše igralske rokade, a v skladu z Rierovimi željami, ki vztraja pri kakovosti pred številčnostjo. Zelo uspešni Španec naj bi naslednji mesec še podaljšal pogodbo.

Hrvati bi radi ostali pod Pohorjem

Za Olimpijin stoodstotni finiš sezone držijo pesti v vijoličnem taboru, a se po tihem nadejajo sanjskega obrata, upajoč, da jim zaostanek do 12, 13 točk odpira vrata še česa več. Vijolični v paketu treh domačih tekem (Bravo, Radomlje, Gorica) lovijo devet točk, a osrednjo spomladansko tarčo bo določila Olimpija: lov nanjo ali huda bitka za drugo mesto, ki je s pokalnim slovesom Mure dobila napeto miniprvenstvo. Tudi zaradi tega je Olimpija lahko umirjena, saj si bodo Celjani, Sobočani, Koprčani in Mariborčani med seboj kradli točke. Pri tem ne gre odpisati nadležnih in mladostnih Domžalčanov in Šiškarjev (Bravo).

Čeprav so Mariborčani ujeli ritem pred reprezentančnim premorom in v nizu treh tekem nasuli 12 golov ter osvojili sedem točk – dve so ukradli Celjanom, Sobočanom zabili petardo, Sežancem pa štiri – se bodo vrnili še močnejši. Po hudih kritikah so se razleteli Hrvati, ki jim je življenje pod Pohorjem celo zelo všeč. »Nič ne bi imel proti, če bi še ostal v Mariboru. Uživam,« je dal vedeti Marko Tolić. Pozimi se mora 26-letni zvezni igralec vrniti k Dinamu, a najbrž bo prišlo do dogovora med Mariborčani in Zagrebčani o podaljšanju posoje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije