NAVIJAŠKI SPEKTAKEL

Olimpija po čudež za zgodovinski uspeh

Ljubljanski nogometaši ob 20.30 s Spartakom za skupinski del evropske lige Slovaki v Trnavi branijo prednost 2:0, zmaji verjamejo v zasuk.
Fotografija: Kapetan Branko Ilić napoveduje, da bodo zmaji naredili vse za rezultatski zasuk v Trnavi. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Kapetan Branko Ilić napoveduje, da bodo zmaji naredili vse za rezultatski zasuk v Trnavi. FOTO: Leon Vidic

TRNAVA – V malem Rimu, kakor radi poimenujejo domače mesto Spartaka, nogometaše Olimpije danes ob 20.30 čaka pravi navijaški pekel. Slovaški prvak bo branil prednost 2:0 iz prve tekme 4. kroga kvalifikacij za evropsko ligo in ga tako le še korak loči od napredovanja v skupinski del, ki bo od Evropske nogometne zveze (Uefa) nagrajen z 2,9 milijona evrov. Verjetno pa ni treba poudarjati, kaj lahko prinese še vsaj šest tekem v tem tekmovanju.

Na zelenico stadiona Antona Malatinskega z 19.200 sedeži bo začasni trener zmajev Safet Hadžić poslal igralce, ki so tudi doslej igrali največ, seveda z izjemo srbske dvojice Putinčanin-Gajić, ki sta odpisana. Še naprej je rakava rana zeleno-belih konica napada, saj prejšnje strokovno vodstvo za tekmi s Spartakom ni prijavilo Andresa Vombergarja in Harisa Kadrića, zadnji napadalec Jucie Lupeta pa je prišel prepozno. Tako bo Ivan Lendrić čakal na priložnost s klopi, saj še ni pripravljen za 90 minut garanja. Olimpija mora iti na vse ali nič, in še to mora storiti modro, brez prejetega zadetka v svoji mreži, saj potrebuje zmago s 3:0, 4:1, lahko pa po 90 minutah izsili podaljšek z izidom 2:0 in gre tekma v loterijo s kazenskimi streli.

»Mogoče smo tekmeca na prvi tekmi vzeli prelahkotno, tudi vi novinarji, češ da se jih da premagati. Da se jih, ampak sploh doma so čvrsti. Če so Legio in Crveno zvezdo nevtralizirali, potem niso slabi,« opozarja Hadžić, ki še pravi, da je Spartak »izjemno racionalno in disciplinirano moštvo, ki igra na rezultat, poskuša izkoristiti vse napake tekmeca, da pridejo do želenega izida«. Vse to bodo poskušali tudi Ljubljančani. Kapetan Olimpije Branko Ilić sporoča: »Pošteno povedano v tej tekmi nimamo česa izgubiti, saj lahko po domačem porazu z 0:2 samo veliko pridobimo. Zagotovo bomo dali vse od sebe in poskusili narediti nekakšen čudež.« Neutrudni delavec na sredini igrišča Tomislav Tomić je pripravljen za še eno zelo zahtevno tekmo: »Za nami je niz težkih dvobojev z Mariborom, Spartakom in Domžalami. Zadnjo tekmo smo odigrali zelo dobro, zato bomo v Trnavi igrali zelo samozavestno. Hadžićev prihod je pomenil pozitivno šok terapijo. Vrnili smo se k načinu igre iz prejšnje sezone, s štirimi igralci v zadnji vrsti in dvema defenzivnima vezistoma. Tako nam gre bolje, tudi meni osebno to bolj ustreza. Rezultat je negativen, toda v Trnavi se lahko zgodi zasuk. Če bomo hitro dosegli prvi gol, se lahko zgodi marsikaj. Igrali bomo na polno in pazili, da ne bomo prejeli zadetka. Morali bomo biti pravi.«

Matic Črnic, ki je poleti prišel v zmajevo gnezdo z Reke, bo eden od adutov v napadu slovenskih državnih in pokalnih prvakov. »Po zmagi proti Domžalam je zrasla motivacija. To je bil naš pravi obraz, tako moramo iti v vsako tekmo. Pustimo igro, pomemben je rezultat. Vsekakor se bomo poskušali uvrstiti v skupinski del tekmovanja. Morali bomo biti bolj agresivni kot v Ljubljani. Če so oni dosegli dva gola, zakaj mi ne bi mogli zabiti treh?«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije