TOKIO 2020

Konec sanj o medalji, Čeh na petem mestu

Simone Biles odpovedala še dva nastopa.
Fotografija: Kristjan Čeh na svojih prvih olimpijskih igrah že velja za enega od kandidatov za medaljo. FOTO: Dylan Martinez Reuters
Odpri galerijo
Kristjan Čeh na svojih prvih olimpijskih igrah že velja za enega od kandidatov za medaljo. FOTO: Dylan Martinez Reuters

Deveti dan poletnih olimpijskih iger bodo v Tokiu podelili 21 kompletov odličij. V boju za stopničke je bil tudi slovenski metalec diska Kristjan Čeh, ki je v kvalifikacijah zasedel skupno tretje mesto. Za 22-letnega Ptujčana je bil to prvi nastop na olimpijskih igrah, osvojil je peto mesto.

V prvem metu je Čeh dobro vrgel disk, a je žal prestopil. V drugem poskusu je vrgel 62,95 metra, kar je bilo dovolj za osmo mesto. Tudi ob tretjem poskusu ni vrgel najbolje, a je hkrati tudi prestopil, zato je bil močno na trnih, ali bo nadaljeval finalni nastop ali ne. Na srečo se je dobro izteklo, v četri seriji je vrgel precej bolje 66,05 metra, kar mu je prineslo trenutno četrto mesto. V petem metu je svoj rezultat še izboljšal, 66,62 metra je bilo dovolj za tretje mesto, a ga je prehitel Šved Peterson (67,39 m). V šestem poskusu, potem ko je zdrsnil na peto mesto, je Ptujčan vrgel 66,37 metra, kar je pomenilo končno peto mesto.

Olimpijski prvak je postal Šved Daniel Stahl (68,90 m), drugi je bil rojak Simon Pettersson (67,39 m) in tretji Avstrijec Lukas Weisshaidinger (67,07 m). Slovenec je bron torej zgrešil za 45 centimetrov.


Dvoršakova v finalu sedma


V japonski prestolnici se je danes skozi kvalifikacije v finale uspešno prebila strelka Živa Dvoršak v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov. Ljubljančanka je v kvalifikacijah zadela 1.173 krogov, od tega 390 v klečečem položaju, 398 v ležečem in 385 v stoječem, kar je bil skupno sedmi kvalifikacijski dosežek. V finalu je osvojila sedmo mesto.

Tako Čeh kot Dvoršakova sta med tistimi slovenskimi športniki, ki naj bi po napovedi ameriške tiskovne agencija AP lahko osvojili medaljo v Tokiu. Štiri odličja Slovenija že ima: Tadej Pogačar (kolesarstvo), Benjamin Savšek (kajak/kanu na divjih vodah), Tina Trstenjak (judo) in Primož Roglič (kolesarstvo).





Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije