URESNIČENE SANJE

Neverjetni Srb popeljal svojo ekipo do prvega NBA finala

Ekipa Denver Nuggets se bo v finalu pomerila z zmagovalcem para Miami Heat - Boston Celtics.
Fotografija: Slavje ob uvrstitvi v finale. FOTO: Kirby Lee Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Slavje ob uvrstitvi v finale. FOTO: Kirby Lee Usa Today Sports Via Reuters Con

V Srbiji in ameriškem mestu Denver se lahko veselijo. Ekipi Denver Nuggets se je namreč prvič v zgodovini uspelo uvrstiti v veliki finale lige NBA. Najbolj zaslužen za ta uspeh je Srb Nikola Jokić, ki je z izjemnimi predstavami ekipo pripeljal do največjega uspeha.

Ekipa Denver Nuggets si je uvrstitev v finale zagotovila z zmago na četrti tekmi polfinala proti Los Angeles Lakersom s 111:113. Glavni junak tekme je bil omenjeni Srb, ki je dosegel trojni dvojček – 30 točk, 14 skokov in 13 asistenc. Med drugim je dosegel tudi zadnji dve točki na tekmi. Na drugi strani se je izkazal LeBron James s 40 točkami, 10 skoki in 9 asistencami, a je v zadnjih sekundah tekme zapravil napad za izenačenje. Vlatko Čančar priložnosti za igro žal ni dobil.

Nuggetsi so premagali Lakerse v skupnem seštevku s kar 4:0 v zmagah in se tako gladko uvrstili v veliki finale. Kdo bo drugi finalist, ta hip še ni jasno, a zdi se, da bo to presenetljivo Miami Heat. Ta namreč vodi s 3:0 v zmagah proti ekipi Boston Celtics. Do danes ni še nobeni ekipi v ligi NBA uspelo spreobrniti zaostanka 3-0 v zmagah, tako da se zdi, da je uvrstitev Heatov v finale le še vprašanje časa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije