BIATLON

Na premieri hud domači poraz

Uvod v pokljuško prireditev se ni razpletel po željah našega biatlonskega tabora. Niti ene od treh deklet ne bo v zasledovanju, danes ob 14.20 moški sprint.
Fotografija: Anamarija Lampič je ostala brez sobotne tekme. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je ostala brez sobotne tekme. FOTO: Matej Družnik

Lepo je bilo videti polno osrednjo tribuno biatlonskega stadiona na Pokljuki, posebno so uživali številni otroški obrazi. Več kot 2500 otrok iz krajev od Rateč do Dobove ter od Goričkega do Pirana je uživalo v lepi tekmi za svetovni pokal, a je uvod s porazno bero v ženskem sprintu razžalostil slovenski tabor. Predvsem Polono Klemenčič, ki je na prejšnjih postajah sezone že močno opozorila nase, kot tudi novinko Anamarijo Lampič. Vtis bodo poskusili danes popraviti Jakov Fak in sotekmovalci.

Resda na prepoznavni gorenjski plani ni več tistih metrov snega, ki so nas nekoč ob cesti k biatlonskemu centru spremljali s takšno višino, kot bi bili že v predoru, pa vseeno prihod na prizorišče četrte tekme sezone svetovnega pokala v biatlonu ponuja lepo zimsko podobo, že kar redko v teh čudnih časih. »Drži, lahko smo ponosni, da imamo to snežno oazo, sploh ob misli, koliko drugih prirediteljev po srednji Evropi, žal, ne more pripraviti ustrezne tekme,« je ob prihodu na trening pred današnjo preizkušnjo poudaril naš vodilni biatlonec Jakov Fak. Užival je ob pogledu na številne otroke, doma v bližnjih Lescah ima tri malčke, obenem pa je stiskal pesti za dober uvodni nastop naših deklet.

Tega pa pozneje ni bilo. Želje slovenske izbrane vrste so se razpočile kot milni mehurček, niti ena od treh reprezentantk se ni uvrstila med 60, kolikor jih bo nastopilo v sobotnem zasledovanju: Anamarija Lampič je bila 69., Polona Klemenčič 70. in Živa Klemenčič 71. Zmage se je veselila Švedinja Elvira Öberg, 23-letnica iz Östersunda, lastnica treh olimpijskih kolajn, ki se najbolj sprosti od peki sladic.

Zavrla jo je viroza

Proti slednjim, denimo tiramisuju, se sila rada ozre tudi Lampičeva, res pa njeni zadnji dnevi niso bili prav sladki. Veselila se je božično-novoletnih praznikov, saj je bila tokrat – drugače kot v časih smučarskega teka – doma. Toda kot mnogi v teh dneh je staknila virozo s povišano telesno temperaturo in pekočim grlom. O tem v pričakovanju tekme javno ni hotela razpredati, nakar je to omenila ob pogledu na borno bero svoje pokljuške biatlonske premiere.

Zdaj je seveda upati, da brez te ne bo ostal moški tabor, pred katerim je sprinterska tekma danes (14.20). Udarni adut slovenske reprezentance bo seveda dvakratni svetovni prvak Jakov Fak. V zadnji sezoni ali dveh ni bil več na tisti šampionski ravni, vseeno pa odkrito poudari, da bo napadel uvrstitev med najboljših deset. V tem primeru bi imel lepo izhodišče za zasledovanje, v katerem se je – podobno kot na tekmah s skupinskim startom – vselej imenitno znašel. »Priznam, prav všeč mi je, da je tokrat prva tekma v novem letu prav na Pokljuki,« je še poudaril. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije