NBA

Luka krvav z igrišča, sledil je preobrat (VIDEO)

Dončićev trojni dvojček ob zmagi proti Washingtonu.
Fotografija: FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports Via Reuters Con

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA zabeležili peto zaporedno zmago. V svoji dvorani so s 112:104 ugnali Washington Wizards. Slovenski as Luka Dončić, ki je zaradi udarca v obraz med tekmo prejel nekaj šivov, je ob zmagi dosegel trojni dvojček s 26 točkami, 15 podajami in 11 skoki.

Dallas (31-23) je na lestvici zahodne konference ostal na osmem mestu, a je tam na vrhu vse bolj strnjeno. Pet zaporednih zmag je največ to sezono, pred tem so dvakrat povezali štiri uspehe. Za zmago domačih (31-23) je bila ponoči dovolj odlična zadnja četrtina, potem ko so večji del drugega polčasa in tretjega dela igre zaostajali.

Najvišja prednost odpisanega Washingtona (9-44) je še na začetku zadnjega dela igre znašala 11 točk, a so domači proti eni najslabših zasedb lige nato le strnili vrste, kljub temu da so okoli pet minut igrali brez Dončića. Ta je ob koncu tretje četrtine prejel udarec v brado ter nato nekaj šivov. Vrnil se je osem minut pred koncem in kolegom pomagal nadoknaditi zaostanek ter obrniti potek srečanja za dokaj zanesljivo zmago.

Naslednji in zadnji dvoboj pred aktivnostmi All star Dallas čaka v noči na četrtek, ko bo v svoji dvorani gostil San Antonio Spurs (11-43).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije