NOGOMET

Krško preizkuša Olimpijo, Darko Milanič vesel Mure

Po 1919 dneh prvoligaš iz Murske Sobote spet gostuje v Ljudskem vrtu. Olimpijina kredibilnost bo na preizkušnji na stadionu Matije Gubca.
Fotografija: Dino Hotić je v izvrstni formi, tudi jutri bo strah in trepet za goste iz Murske Sobote. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Dino Hotić je v izvrstni formi, tudi jutri bo strah in trepet za goste iz Murske Sobote. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Po evropski noči in prvem polčasu 2. kroga kvalifikacij se bo kvartet Maribor, Domžale, Rudar in Olimpija že jutri potegoval za točke v domačem prvenstvu. Trije Evropejci na tekme 2. kroga prihajajo dobro razpoloženi, slabo so jo odnesli le Velenjčani. Po četrtkovem evropskem testu bi moralo biti največ zadovoljstva v taboru državnih prvakov, saj je Olimpija na četrti tekmi sezone dosegla prvo zmago (5:1). Takisto prvi gol na četrti tekmi, za kar je potrebovala 300 minut. Severnoirski predstavnik Crusaders, državni prvak s polprofesionalno zasedbo, je bil tekmec po meri za še vedno razglašene zmaje, ki jim je igra stekla šele v 2. polčasu. Tudi z nekaj iskrenja in jasnimi ter glasnimi gestikulacijami med soigralci. Ali je to le posledica želje in borbe, bo pokazal čas. Za zmajevanje z glavo – rezultat mu gre v prid, to mu priznamo – je vnovič poskrbel trener zmajev Ilija Stolica. Spet je premešal ekipo, na tribuni pa pustil prvega zvezdnika Roka Kronavetra. Tistega Mariborčana, ki je v zadnjih dveh letih prispeval levji delež k lovoriki zmajev, a zdaj očitno nekomu ni pogodu. Krona trdi, da ni poškodovan. »Nočem komentirati posameznikov,« je v svojem slogu odvrnil Stolica. V nasprotju s prejšnjimi tekmami je zaigralo kar pet slovenskih nogometašev, piko na i uspehu Olimpije je s prvencem v Evropi dodal 18-letni Haris Kadrić. »Potrebovali smo prvi gol in se nam je odprlo. To sem tudi napovedal,« pa je bil prvencev, še posebno lep je bil prvi gol, vesel Matic Črnic. Nov izpit zmaje čaka že jutri, točke bo treba zbirati tudi doma. Ljubljančani odhajajo na zahtevno gostovanje v Krško.

Milanič pozdravlja Muro

Po naporni poti so se domov vrnili igralci Maribora, ki so v Zakavkazju iztržili neodločen izid, po 90 minutah obračuna s Čikuro je bilo 0:0. Štirinajstkratni slovenski državni prvak si je v Gruziji ustvaril številne priložnosti, a jih ni izkoristil. Zagotovo so bili Štajerci sposobni za več kot le remi! »Težko se je spomniti tekme evropskega pokala, v kateri bi imeli toliko izrazitih priložnosti. Bili smo res nevarni. Morali bi jih bolje izkoristiti in priti do boljšega izhodišča, po drugi strani pa je tudi res, da je za nas ta 2. polčas, ko smo bili slabši in nas je nasprotnik bolj ogrožal, veliko opozorilo,« je trener Maribora Darko Milanič najprej pedagoško pohvalil svojo zasedbo in potem opozoril na minuse, ki jih je treba odpraviti, če želijo vijolice v 3. krog. Realnost je NK Mura, ki bo po 1919 dneh spet gostovala v Ljudskem vrtu. »Ne smemo se zanašati na 5:0 iz Velenja, moramo se odzvati na pravi način, saj so tri točke v nedeljo zelo pomembne. Veseli me, da je okolje, ki ima zelo rado nogomet, spet v prvi ligi, tekme bodo zanimive. Na njihovem prvem gostovanju ob vrnitvi v prvo ligo jih bomo sprejeli kot dobri gostitelji, vendar bomo na igrišču pokazali našo moč,« se je Milanič dotaknil jutrišnjega obračuna. Varovanci trenerja Anteja Šimundže prihajajo v Maribor neporaženi, v prvem krogu so remizirali s Triglavom.

Ranjeni Rudar v Domžalah

S pozitivno oceno so evropsko gostovanje sklenili tudi Domžalčani, ki so proti ruski Ufi ohranili nedotaknjeno mrežo (0:0), nazadnje se je domžalski vratar Dejan Milić izkazal v 80. minuti. »V obrambi smo nalogo opravili z odliko, nekaj rezerv še imamo v napadu. Trenerski štab nas je odlično pripravil nanje, tudi sam začetek tekme, ko smo videli, da lahko igramo z njimi, nam je vlil dodatno moč. Rezultat je dober,« je strnil misli 22-letni obrambni igralec Tilen Klemenčič, ki je pred prihodom v Domžale igral za Triglav in Celje. Jutri bo s soigralci na novi domači preizkušnji, k njim v goste prihaja ranjeni Rudar. Knapi so sezono začeli z dvema visokima zmagama nad moštvom iz San Marina (7:0 in 3:0), potem pa na dveh tekmah doživeli boleča poraza – 0:5 proti Mariboru in še 0:2 proti Steaui v 2. krogu evropskih kvalifikacij. Očitno je, da ima trener Marijan Pušnik premalo igralcev za tek na dveh stezah – doma in v Evropi. »Danes se bomo poskušali nekoliko spočiti od poti in izničiti triurno časovno razliko. Kakor koli, pomembno je, da bomo tudi v nedeljo prikazali dobro predstavo, saj je navsezadnje to generalka za povratni dvoboj z Ufo,« je Klemenčič napovedal obračun z Velenjčani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije