FUTSAL

Ko Puška zaklene vrata, je lovorika tu

Damir Puškar je prvo ime med slovenskimi vratarji v futsalu.. Letos je osvojil 8. pokalno lovoriko, zdaj v lov na SP 2020
Fotografija: Damir Puškar si je letos prislužil zlato žogo za najboljšega igralca v minulem koledarskem letu. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Damir Puškar si je letos prislužil zlato žogo za najboljšega igralca v minulem koledarskem letu. FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA – Državno prvenstvo v futsalu se je prevesilo v končnico, po jutrišnji tekmi Siliko Mkeršmanc - FSK Stripy bomo na Vrhniki dobili še zadnjega polfinalista. Med štirimi najboljšimi ekipami so že FutureNet Maribor, FC Litija in Dobovec Pivovarna Kozel, ki je bil vodilni že po rednem delu. Kozli imajo v svoji vrsti tudi 31-letnega vratarja Damirja Puškarja, Ljubljančana, ki pridno zbira lovorike in, roko na srce, dela razliko. V tej sezoni je osvojil superpokal in že osmo lovoriko pokala Terme Olimia. Več jih ima le Litija (9), klub, rekorder po številu pokalni naslovov!

»Dejstvo je, da precej vlagam v svojo kariero in da vse podrejam njej. Starejši ko sem, več moram delati in se tudi čemu odreči. Konkurenca ne počiva. Moram pa priznati, da imam tudi srečo, ker vedno igram v ambicioznih in urejenih sredinah. Ti uspehi niso le plod mojih dobrih obramb, ampak rezultat in zasluga celotnega moštva,« priznava Puškar, ki je prvo pokalno lovoriko osvojil z Litijani, v igro pa je šel namesto žal prehitro pokojnega Darka Tokića. Tokrat so kozli ugnali Mariborčane, ki Puškarju in druščini dihajo za ovratnik. »Vesel sem, ker smo postali pokalni prvaki. Mi je bilo pa že poleti jasno, da bodo Mariborčani sestavili dobro ekipo, saj je za trenerja prišel Tomislav Horvat. Srečen sem, ker nam je uspelo zaradi vseh ljudi, ki so s tem povezani, navijačev, sponzorjev. Zato ta naslov posvečam njim in svoji družini, ki mi stoji ob strani v najtežjih trenutkih,« nadaljuje Puškar, ki se s štirimi soigralci vozi na trening v Rogaško Slatino. Trenira tudi na Vrhniki pri Siliku Mkeršmanc (ekipo vodi nekdanji as Mile Simeunović), za nameček pa je dvakrat na teden opravil kettlebell trening v Ljubljani.

Vse za reprezentanco

Puška je tudi stalni član slovenske reprezentance. Z njo bi se rad uvrstil na svetovno prvenstvo (jeseni 2020 bo v Litvi), druge lovorike že ima, ne nazadnje se je v tej sezoni z ekipo prebil med najboljših šest ekip v ligi prvakov. Zdaj je napočil čas za reprezentanco in odhod na srečanje najboljših na svetu! »Bo pa vse prej kot lahko priti na tekmovanje. Litva je gostitelj, zato ima Evropa avtomatično mesto manj v kvalifikacijah. A moramo imeti cilj in zanj živeti ter upati, da nam bo uspelo!« upa Puškar, ki ga vsako leto vabijo v tujino, a ponudba ni nikoli takšna, da bi ga 'sezula' in mu dala več, kot mu uspe zbrati doma. Ne nazadnje bo zdaj odhod na tuje še manj mogoč – spomladi bo Damir spet očka, na poti sta dvojčka. Puškar je bil tudi mladi reprezentant, ki je nase opozoril z izjemno gesto; ker mu delodajalec ni dal dopusta za igranje za Slovenijo, je dal odpoved, da je lahko odpotoval na tekmovanje v Rusijo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije