HOKEJ

Je ogenj zmajev zmožen staliti gorenjsko jeklo?

Danes ob 20. uri na Jesenicah začetek finala državnega prvenstva v hokeju. V dvoboju na tri zmage so Sij Acroni Jesenice velik favorit proti SŽ Olimpiji.
Fotografija: V finalu klubske hokejske sezone se bo iskrilo še vsaj na treh derbijih. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
V finalu klubske hokejske sezone se bo iskrilo še vsaj na treh derbijih. FOTO: Mavric Pivk

LJUBLJANA – Potem ko so hokejisti Sij Acroni Jesenic v tej sezoni dobili deset od enajstih dvobojev s SŽ Olimpijo v alpski ligi in finalu pokalnega tekmovanja, se kar sam po sebi ponuja najverjetnejši scenarij finala državnega prvenstva, kjer bodo železarji in zmaji igrali na tri zmage, prvi obračun pa bo danes ob 20. uri v jeseniški dvorani Podmežakla. Ljubljansko moštvo je imelo kar mesec dni odmora po izpadu iz končnice alpske lige proti Jeseničanom, ki so prejšnji teden izpadli v polfinalu proti branilcu naslova Rittnu. Rdeči iz Gorenjske so imeli tako devet dni tekmovalnega premora. »Zdaj smo zunaj tekmovalnega ritma tako kot Olimpija, ob tem pa nekaj naših mlajših igralcev igra v finalu lige EBEL do 20 let z madžarskim Fehervarjem, kjer bo odločala zadnja, peta tekma. Prva tekma z Olimpijo bo pokazala marsikaj, želimo si priigrati prednost pred domačimi navijači. Imamo stabilno igro skozi vso sezono, zato večjih sprememb nima smisla uvajati. V polfinalu alpske lige smo proti Rittnu izpadli le zaradi pomanjkanja izkušenj. Olimpija ima nekaj prekaljenih igralcev, toda razmerje moči bo tokrat drugačno,« previdno ocenjuje trener Sij Acroni Jesenic Gaber Glavič, ki je na namig o morebitnih provokacijah zmajev odvrnil: »Če bo tako, imamo pripravljen odgovor. Vendar pa vseeno pričakujem, da ne bo umazane igre in da bodo tudi sodniki dobro opravili svoje delo.«

Pri SŽ Olimpiji se je marsikaj podrlo s poškodbo kolena in neuresničeno olimpijsko željo prvega vratarja Roberta Kristana, ki bo tokrat zaradi razmer (Val Usnik je na SP do 18 let v Latviji) na klopi. »Zavedamo se, proti komu igramo. Jeseničani so zagotovo favoriti. V našo igro bomo vnesli nekaj svežine, poskušali bomo odpraviti pomanjkljivosti in biti čim bolj dostojen nasprotnik. Vsekakor se nismo vnaprej predali, računamo na presenečenje,« je napovedal trener SŽ Olimpije Jure Vnuk. Druga tekma bo na sporedu v torek, 10. aprila, ob 19.15 v Tivoliju, tretja v četrtek, 12. aprila, ob 19. v Podmežakli, morebitna četrta v soboto, 14. aprila, v Tivoliju in morebitna peta v ponedeljek, 16. aprila, v Podmežakli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije